Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ : Παραδέχτηκαν τις αυξήσεις στην ΣΣΕ, κωλοτούμπα για την αναδρομικότητα των υπερωριών

Για άλλη μια φορά ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβεβαίωσαν το αδιέξοδο στο  οποίο οδηγήθηκαν με την καταψήφιση της νέας διετούς ΣΣΕ. Βεβαίως το στέκι της έλξης, χαιρετίζει την επιστολή τους που στην ουσία ζητά
την εφαρμογή των όσων καταψήφισαν (λες και αυτή δεν θα γίνει), και τα καταψήφισαν με επιχειρηματολογία που άγγιζε τα όρια της συνδικαλιστικής αλητείας (πουλημένοι κτλπ).
Οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ προσπαθώντας πλέον να διορθώσουν την στάση τους στο θέμα της τελευταίας ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς διαπιστώνουν και το κενό στον ΟΣΕ όπου η πλειοψηφία της ΠΟΣ δεν έχει υπογράψει ΤΙΠΟΤΑ ακόμα, θέλουν να φανούν ως εκείνοι που ....προσπαθούν να επιβάλουν την εφαρμογή της.Γιατί βλέπουν ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι πλέον δεν πιστεύουν τίποτα απο όσα προπαγανδίζουν 3 μήνες τώρα.
Βλέποντας τις μεγάλες αυξήσεις που αποκόμισαν απο την ΣΣΕ οι εργαζομένοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την στιγμή που ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ το 2011 και 2014 υπέγραφαν ΣΣΕ με μειώσεις έως και 25% (που σήμερα διεκδικούμε στα δικαστήρια),ζητούν το αυτονόητο, την αναδρομική ισχύ της υπογεγραμμένης ΣΣΕ απο την υπογραφή της, χωρίς όμως να έχει τεθεί ποτέ σε αμφισβήτηση αυτή η εφαρμογή απο κανένα!
Προφανώς ΔΕΝ έχουν διαβάσει τον όρο για τις υπερωρίες ή ας το πούμε καλύτερα, τον διαβάζουν όπωςοι ίδιοι επιθυμούν (όπως κάνουν πάντα για τα πάντα τα τελευταία χρόνια). 
Φυσικά οι υπερωρίες έχουν ΗΔΗ πληρωθεί για τον Νοέμβριο με τον νέο τρόπο υπολογισμού.

Το σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι ξεκάθαρα οπισθοχωρούν για  τις υπερωρίες απο 14 Σεπτεμβρίου 2017, ένα αίτημα που προέβαλαν ως προμετωπίδα στις διεκδικήσεις τους, ζητώντας και απο συναδέλφους να υπογράψουν για δικαστική τους διεκδίκηση απο το 2017.
Αφού δεν κατάφεραν να πείσουν κανένα να υπογράψει τις καταστάσεις που κυκλοφορούσε μέσα στα τρένα ο γραφικός τους εκπρόσωπος, στέλνουν χτες επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην οποία διεκδικούν τις υπερωρίες απο τις 23 Οκτωβρίου 2018 και ΟΧΙ απο τις 14 Σεπτεμβρίου 2017.
Είναι η μεγαλύτερη παραδοχή της βαθιάς υποκρισίας τους.
Σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ενυπόγράφη επιστολή συνδικαλιστών των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ, που ζητάνε την εφαρμογή του υπολογισμού  της εργατικής νομοθεσίας απο 23 Οκτωβρίου 2018 και ΟΧΙ απο 14 Σεπτεμβρίου 2017.
Πρόκεται για τεραστίων διαστάσεων ηλιθιότητα, ή για παραδοχή των όσων κατά καιρούς έχουμε γράψει για το θέμα.
Κατά τα λοιπά, ο γραφικός μάζευε υπογραφές για να κάνει αγωγές και να διεκδικεί τις υπερωρίες με τον νέο τρόπο, απο τις.... ......14 Σεπτεμβρίου 2017 δίνει την υπογραφή του διεκδικώντας τον νέο τρόπο υπολογισμού απο την ημέρα υπογραφής της ΣΣΕ.ΓΙΑΤΙ ;

Μισθοδοσία

Η μισθοδοσία (εξόφληση Δεκεμβρίου) θα καταβληθεί τις επόμενες μέρες, καθώς χτες ολοκληρώθηκε το κλείσιμο της. Όπως γράψαμε και εμείς την Παρασκευή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει να τηρήσει τα νόμιμα- για τα οποία έχει δεσμευτεί με την νέα ΣΣΕ. Η Διοίκηση της έχει ζητήσει απο τα Σωματεία διορία 1-2 μηνών για να προσαρμόσει τα πληροφοριακά συστήματα στα νέα δεδομένα.

Κανονικές άδειες 2018

Μετά τις κραυγές για προσφυγή στο ΣΕΠΕ, και τις γνωστές επαναστατικές κορώνες, ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και ο γραφικός τους εκπρόσωπος ζητούν την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.
Ότι δηλαδή ζήτησε το Σωματείο μας, με εξώδικο του.
Ζητούν αυτήν την στιγμή, την πληρωμή τους με την προσαύξηση του 100%, που ήδη συμβαίνει απο το 2017 για τους μηχανοδηγούς.
Καμία προσφυγή στο ΣΕΠΕ δεν έκαναν για την χορήγηση των αδειών το 2018, όπως υποκριτικά διαλαλούσαν γιατί ξέρουν τις διατάξεις του Νόμου για το θέμα.

Προκαλεί τεράστια εντύπωση ΓΙΑΤΙ στην επιστολή τους ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ (και ο γραφικός εκπρόσωπος τους) δεν αναφέρονται στην έλλειψη προσωπικού και τις ημέρες εργασίας που όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Θα φέρουν το θέμα στο Σωματείο θα μας πουν,εκεί τα λένε θα μας πουν και δεν τα ακούνε οι... κακοί εργοδοτικοί συνδικαλιστές, αλλά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για τα σημαντικά προβλήματα στην ενυπόγραφη επιστολή τους.

Και όλα αυτά γιατί ψάχνουν ρόλο, αφού κανείς δεν τους πέρνει σοβαρά και πλέον έχουν αρχίσει να δίνουν τα διαπιστευτήρια τους, αγνοώντας τα σοβαρά θέματα και προβάλοντας όσα έχουν ΗΔΗ λυθεί.
Ίσως γιατί δεν θέλουν προσλήψεις, ίσως γιατί δεν επιθυμούν να λαμβάνουν τα ρεπό τους,όπως υποκριτικά διαλαλούν οι εκπρόσωποι τους.

Η επιστολή των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ αποτελεί λοιπόν άλλο ένα τεράστιο μνημείο συνδικαλιστικής υποκρισίας.
Και οι εργαζόμενοι είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται πολύ καλά,ποιοι τους κοροϊδεύουν με αυτές τις μεθόδους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Το καλύτερο αφορά τις πλειοψηφίες που συμφώνησαν για την ΣΣΕ και τις μειοψηφίες που διαφώνησαν αλλά στέλνουν επιστολές για να εφαρμοσθούν οι όροι της... (Λες και αυτό δεν θα γίνει).

Υ.Γ. 2 Ζούμε για την ημέρα που ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ θα ζητήσουν την εφαρμογή της νέας ΣΣΕ που καταψήφισαν και για τους εργαζόμενους στην ΕΕΣΣΤΥ. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου