Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

H ένοχη σιωπή των -συνδικαλιστικών- αμνών, του κατεστημένου του χτες

Τι συμβαίνει με την ΣΣΕ στον ΟΣΕ; 
Σε προφανή δυσχερή θέση βρίσκεται πλέον το συνδικαλιστικό κατεστημένο του χτες, μετά τις  χτεσινές αναφορές του Δ.Νικολάου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣ με την ΠΑΣΚ, για συνδικαλιστές
του ΠΑΜΕ που κάνοντας χρήση των απαλλαγών της εργασίας τους, έκαναν κοπάνες και εργάζονταν σε άλλες εργασίες!

Αναρωτιόμαστε αν η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, οι ελάσσονες της παρέας του Παρασκευόπουλου, έστειλαν επιστολή στον συνάδελφο,ζητώντας του διευκρινήσεις, όπως έκαναν σε άλλες περιπτώσεις, όπου μάλιστα έφτασαν να στέλνουν και εξώδικα σε συνδικαλιστές που έλεγαν τις απόψεις τους για τα κακώς κείμενα.
Αναρωτιόμαστε αν οι καταγγελίες αυτές, που -ΘΑΦΤΗΚΑΝ χτες απο τα φίλως προσκείμενα blog της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και των νεόκοπων εκπροσώπων τύπου τους - , θα "ξεσηκώσουν απο αγανάκτηση" την ηγεσία του κινήματος που είχε θιχτεί και διέρυγνυε τα ιμάτια του, για όσα έγραφε το στέκι της έλξης για τις πληρωμένες κανονικές άδειες  ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ συνδικαλιστών της χώρας, που είχαν πλήρη απαλλαγή από την εργασία τους.
Αναρωτιόμαστε, αν η πλειοψηφία αυτής της ΠΟΣ, θα αναγκαστεί να μιλήσει για "κακιά στιγμή" για να κουκουλώσει τα όσα κατήγγειλε - επειδή δεν τον ψήφισαν για Πρόεδρο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ- ο συνάδελφος.
Αναρωτιόμαστε, αν με τόση ευκολία το συνδικαλιστικό κατεστημένο του χτες καταγγέλλει τέτοια πράγματα, πόσα ακόμα είναι αυτά που δεν ξέρουν οι σιδηροδρομικοί.
Αναρωτιόμαστε, αν κάποιος  απο τους συνδικαλιστές του συστήματος του χτες, έχει την ευθιξία να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη απο το το στέκι επειδή τόσα χρόνια γράφει για την απαξίωση του συνδικάτου και το μεγάλο μπάχαλο που κυριαρχεί στην δομή του στον σιδηρόδρομο, με την μεγαλύτερη  ευθύνη για την σημερινή κατάντια να βαραίνει τον  σημερινό Προέδρο της ΠΟΣ, ελάσσονα Παρασκευόπουλο,αφού του έχουν επισημανθεί -καιρό τώρα- τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η τακτική του. 

Αναρωτιόμαστε τι γίνεται με την ΣΣΕ στον ΟΣΕ, 4 μήνες μετά και ενώ έχει λήξει η μετενέργεια.
Ποια είναι τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών που τελικά που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ με μια ανακοίνωση τους συναδέλφους για το θέμα. Τι επιτέλους διεκδικεί και τι πρόκειται να κάνει το επόμενο διάστημα.
Την ίδια ώρα που η πλειοψηφία αυτή (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), έβγαζε ανακοινώσεις σχεδόν εβδομαδιαία, καταγγέλλοντας συμφωνίες σε άλλες εταιρείες, έχει αφήσει τους συναδέλφους στον ΟΣΕ, 4 μήνες χωρίς ΣΣΕ ,θεωρώντας ότι έτσι προστατεύει τα συμφέροντα τους!!
Και κυρίως ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για να ενημερώσουν τους σιδηροδρομικούς για την πορεία των εξελίξεων.
Παρά ασχολούνται με τις εκλογές για τον εκπρόσωπο εργαζομένων στον ΟΣΕ καθώς αυτά είναι τα βασικά για την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ.

Οι σιδηροδρομικοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Σκέφτεστε συνάδελφοι, το στέκι να έγραφε για συνδικαλιστές που κάνοντας χρήση των απαλλαγών τους, δούλευαν ....σε άλλες εργασίες κάνοντας κοπάνες;
Σκέφτεστε τι θα είχε συμβεί, πόσα πρωτοσέλιδα θα είχαν βγεί για εμάς και με πόσους χαρακτηρισμούς; 
Καταλαβαίνετε τώρα συνάδελφοι μηχανοδηγοί, τα παιχνίδια που παίζονταν στην πλάτη σας, δεκαετίες; 

Υ.Γ.2 Είναι γνωστές οι απόψεις μας για την συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου -και εκλεγμένου με την ΠΑΣΚ-Δ. Νικολάου την οποία θεωρούμε μηδαμινή. (τα γράψαμε και χτές).
Να πούμε λοιπόν το εξής. Η καταγγελία για το όσα συνέβαιναν στο συνδικάτο με τους συνδικαλιστές με τις απαλλαγές και τις κοπάνες και η αιτία για την οποία έγινε αυτή η αποκάλυψη, επιβεβαίωσε την άποψη μας για το κατεστημένο του χτες.
Στην μάχη ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ για την καρέκλα, ΔΕΝ υπάρχουν όρια, υπάρχει μόνο η καρέκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου