Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση από Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία Σταθμαρχων για την ΣΣΕ στον ΟΣΕ

Ανακοίνωση από την παράταξη που πρόσκειται στην ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών για την ΣΣΕ στον ΟΣΕ.Διαβάζουμε :
Πέρασαν σχεδόν εκατό χρόνια από ιδρύσεως της ιστορικής Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για να αποτυπωθεί σε δημόσια επιστολή  συνδικαλιστή και μάλιστα γραμματέα της ΠΕΣOΣΕ, πως η ευθύνη για
την μη υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΣΕ, ανήκει στην Ομοσπονδίαδηλαδή στους εργαζόμενους και  όχι στον εργοδότη!
Επιτίθεται στην Ομοσπονδία αφήνοντας να εννοηθεί πως η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση τα δίνει απλόχερα στους εργαζόμενους αλλά η ΠΟΣ (πλειοψηφία ΠΑΣΚ–ΔΑΚΕ) τα αρνείται και με ανακοίνωση προπομπό υποστηρίζει πως κάποιοι άλλοι είναι καλύτεροι στις περήφανες διαπραγματεύσεις!
        Η κριτική στην στρατηγική της Ομοσπονδίας, στην οποία η ελεύθερη δημοκρατική βούληση των εργαζομένων δημιούργησε τους κομματικούς συσχετισμούς δυνάμεων, σαφώς είναι θεμιτή και επιβεβλημένη στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης.
 Όμως εδώ δεν έχουμε απλώς μια κριτική αλλά μια σοβαρή καταγγελία, παρά το ότι υπάρχει αντίφαση, καθώς πώς είναι δυνατόν ένας γραμματέας σωματείου που είναι μέλος της να καταγγέλλει την Ομοσπονδία και να παραμένει σε αυτήν;
 Ξεπερνά κάθε συνδικαλιστικό όριο τονα γράφει ο συνάδελφος για την ΠΟΣ, ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κατηγορεί άλλουςκαθώς όλοι γνωρίζουν πως οι άλλοι που κατηγορεί η ΠΟΣ με επιστολές και ανακοινώσεις, δεν είναι παρά η διοίκηση και τα αρμόδια υπουργεία!
         Η ΠΕΣΟΣΕ και τα μέλη της δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι με άλλους, παρά μόνο με τους εργαζόμενους και πέρα από τις όποιες στρατηγικές κινήσεις  της, θα είναι μέλος της ιστορικής ΠΟΣ, ανεξάρτητα από τις βλέψεις των κομματικών συνδυασμών.
         Συνάδελφοι, η υπογραφή της ΣΣΕ θα έπρεπε να έχει συμβεί στην λήξη της και αν πράγματι η διοίκηση επιθυμεί την προστασία των εργαζομένων όπως δια των υποστηρικτών της διαρρέειας το πράξει πριν την διενέργεια εθνικών εκλογών. Ιδού η Ρόδος!

Είναι γεγονός πως η Ομοσπονδία θα πρέπει με κάθε θεσμικό και νόμιμο τρόπο να εξασφαλίσει μια ΣΣΕ η οποία θα περιέχει τα δίκαια για το σύνολο των εργαζομένων στον ΟΣΕ και θα περίμενε κανείς από όσους ανησυχούν πραγματικά για το μέλλον των εργαζομένων, να προτείνουν δράσεις και ενέργειες με τις οποίες θα συμβάλλουν ώστε να αναγκαστεί ο εργοδότης και τα αρμόδια υπουργεία να αποδεχτούν τα αιτήματα των εργαζομένων.
       Όχι πετώντας δεκάλεπτα και αδιαφορώντας για την συλλογική πορείαμε προπαγανδιστικά δημοσιεύματα να μεθοδεύουν και δημιουργούν διχαστικό κλίμα στο συνδικαλιστικό κίνημα κάμπτοντας το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.
Εκτός αν δεν μπορούν να αντιληφτούν ότι ο σκοπός της εργοδοσίας είναι με συνδικαλιστικούς ελιγμούς να διχάσει τους εργαζόμενους, να ελέγξει τα σωματεία  και να διασπάσει την Ομοσπονδία.
      Σε κάθε περίπτωση δεν θα ακολουθήσουμε κανέναν σε κινήσεις διάσπασης και απορούμε πως ο γγ της ΠΕΣΟΣΕ, άλλοτε υπέρμαχος της διεύρυνσης της Ομοσπονδίας, των συλλογικών διαδικασιών και της αρχής της πλειοψηφίας μέσα από την δημοκρατία, οδηγεί τους εργαζόμενους σε σκοτεινό τούνελ που οδηγεί στην δουλεία των ατομικών συμβάσεων και συμφωνιών.
       Δεν μας εκπλήσσουν βέβαια αυτά, αφού τα μέλη του συνδικαλιστικού συνδυασμού της ΔΑΣΣ-ΠΕΣΟΣΕ, βρίσκονται σε πλήρη συμπόρευση και καθοδήγηση με συνδικαλιστές της ιδιωτικής και ξεπουλημένης πια ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίοι σε συνεργασία με την ιταλική διοίκηση απέκλεισαν την Ομοσπονδία υπογράφοντας συμφωνία, κάτι το οποίο θα έχει ολέθρια αποτελέσματα και συνέπειες, δείγμα των οποίων δυστυχώς είδαμε με τις οκτώ παράνομες και αυταρχικές απολύσεις συναδέλφων αλλά και άλλες στρεβλώσεις.
       Τα αφηγήματα έχουν καταρρεύσει και όσοι ποδοσφαιροποίησαν τον συνδικαλισμό εις βάρος των εργαζομένων και τώρα ψάχνουν την μπάλα και έχουν μεγάλη ευθύνη.


ΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ  ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Μ.Σ.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου