Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Προς επίλυση το θέμα των σιδηροδρομικών ταυτοτήτων - Παρέμβαση των Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προσήλθε σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην σύσκεψη που ζήτησε η ΠΟΣ για το θέμα των σιδηροδρομικών ταυτοτήτων για τους εργαζόμενους σε
ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ-ΓΑΙΑ ΟΣΕ και τους συνταξιούχους συναδέλφους.

Το θέμα για τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει επιλυθεί με την νέα διετή ΣΣΕ.
Ωστόσο τα Σωματεία ζήτησαν απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της ΠΟΣ για να επιλυθεί το θέμα για όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο.

Η επίλυση

Στα πλαίσια των συζητήσεων περασμένων μηνών συμφωνήθηκε να εκδοθούν σιδηροδρομικές ταυτότητες για όλους τους σιδηροδρομικούς.
Για τους  εργαζόμενους  εκτός ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους συνταξιούχους  η διαδικασία έχει ως εξής (μετά απο συμφωνία των μερών, ΠΟΣ- Σωματεία Συνταξιούχων).
Για την έκδοση των ταυτοτήτων και την ανανέωση τους κάθε σιδηροδρομική οικογένεια θα καταβάλει 20 ευρώ εφάπαξ ετησίως και κάθε δικαιούχος θα καταβάλει εφάπαξ 3 Ευρώ για κάθε ταξίδι που πραγματοποιεί σε αρτηριακά τρένα (στον προαστιακό θα κυκλοφορεί ελέυθερα).

Το στέκι της έλξης - Το  blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου