Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, παράρτημα Ν. Αχαΐας.

Πάνω από χρόνο και από την προηγούμενη διοίκηση, ακόμη περιμένουμε τον ΟΣΕ να εφαρμόσει το νόμο και να αναβαθμίσει μισθοδοτικά τους συναδέλφους που αμείβονται με βάσει τη στοιχειώδη εκπαίδευση αντί
της δευτεροβάθμιας, παρόλο που τηρούν τα προβλεπόμενα: προϋπηρεσία κλπ 

Δυστυχώς μέχρι σήμερα και ενώ το ζήτημα έχει τεθεί από τα σωματεία και την ομοσπονδία, η διοίκηση του ΟΣΕ κρατά ομήρους τους εν λόγω συναδέλφους με κίνδυνο εάν κοπεί η <<προσωπική διαφορά>> οι κουτσουρεμένοι από τα μνημόνια μισθοί πείνας να μας εξαθλιώσουν τελείως. 

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ υπέστησαν τη μεγαλύτερη μείωση μισθοδοτικά στην Ελλάδα των μνημονίων η οποία επειδή ξεπερνούσε το 25% δικαιώθηκε δικαστικά για ένα μέρος των απωλειών αυτών. 

Ζητάμε να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημά μας που δεν έχει οικονομικό κόστος και μας δικαιώνει ηθικά διότι η εμπειρία και μοναδική τεχνογνωσία που έχουμε στο αντικείμενό, κρατούν το δίκτυο ανοιχτό με πενιχρά μέσα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. 

Δε φτάνει η διοίκηση να θυμάται τους σιδηροδρομικούς στα δύσκολα και να εξαίρει το έργο τους, πρέπει και έμπρακτα να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά μας. 

Καλούμε το σωματείο ΣΣΠ και ΠΟΣ να εντείνουν την πίεση και αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας που στην ουσία αφορά την εφαρμογή του νόμου να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, για να μπει ένα τέλος στην ομηρία μας που δυστυχώς βολεύει ρουσφετολογικά κάποιους για υφαρπαγή ψήφων. 

Πάτρα, 07/02/2019 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 
Ν. ΑΧΑΪΑΣ Σ.Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου