Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Eπιστολή της ΠΟΣ με τις προτάσεις για την ΣΣΕ στον ΟΣΕ

Κύριοι,

Μετά την τελευταία συνάντησή μας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης για τη Σ.Σ.Ε. και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανοήσεως, σας καταθέτουμε και εγγράφως τις προτάσεις μας οι οποίες αναλύθηκαν επαρκώς όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της συνάντησής μας.

Εφόσον από τις προηγούμενες συναντήσεις μας ξεκαθαρίστηκε ότι το πλαίσιο διαπραγμάτευσης, αφορά μόνο τα ζητήματα του μη μισθολογικού κόστους καθώς παρά τη λεγόμενη έξοδο από τα μνημόνια, οι μνημονιακοί νόμοι συνεχίζουν να ισχύουν και απαγορεύουν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση στο μισθολογικό κόστος.
Η πρότασή σας κοστολογείται περίπου στο 0,4% γεγονός που δε γίνεται αποδεκτό από εμάς καθώς μη δυνάμενοι να υπερβούμε το νομικό αλλά και οικονομικό περιορισμό, ζητάμε η Σ.Σ.Ε. να κυμανθεί στο ύψος του 1%.
Όσον αφορά τον καταμερισμό του 0,4% και ο οποίος έγινε από μέρους σας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας και δημιούργησε τετελεσμένα, προκειμένου να ισορροπηθεί, ζητάμε το ποσό που αντιστοιχεί στη διαφορά του 0,4% με 1% να καταμεριστεί σε όλο το προσωπικό και ο μόνος τρόπος για να πραγματοποιηθεί αυτό είναι να αφορά μόνο τις δωροεπιταγές (τα ακριβή ποσά αναλύθηκα κατά τη συνάντησή μας). 
Βάση του νόμου 4484/2017 ο οποίος προβλέπει ότι η όποια συμφωνία μας και υπογραφή της Σ.Σ.Ε. θα ισχύει μόνο μετά από την έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών – διαδικασία η οποία διαρκεί αρκετούς μήνες – θέτουμε ως απαραίτητη προϋπόθεση της συμφωνίας μας να ισχύει έως τότε η υπάρχουσα (προηγούμενη) Σ.Σ.Ε. την οποία διακόψατε αναιτίως, μετά τη λήξη της μετενέργειας, γεγονός το οποίο συμφωνήθηκε κατά τη συνάντησή μας. Ευνόητο είναι ότι η ισχύς της θα αφορά όλο το χρονικό διάστημα από το χρόνο τον οποίο διεκόπη έως την έγκριση της νέας Σ.Σ.Ε. από το Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, αναμένουμε την αντιπρότασή σας εντός δέκα (10) ημερών καθότι ο χρόνος είναι πιεστικός προκειμένου να προχωρήσουμε και εμείς στις όποιες αποφάσεις μας όπως προέκυψε μόλις χθες από τη σύσκεψη Π.Ο.Σ. και Σωματείων.
Πέραν τούτων, έχουμε θέσει ζητήματα όπως η μισθολογική αναβάθμιση της Υ.Ε., η απόδοση του ποσού πέραν του 25% για τα προηγούμενα έτη και η απόδοση του υπολειπόμενου ποσού της αποζημίωσης των 241 συναδέλφων.
Τα ζητήματα αυτά δεν αποτελούν περιεχόμενο της Σ.Σ.Ε., έχετε όμως δεσμευθεί ότι θα τα υλοποιήσετε.
Αναμένουμε και ευελπιστούμε στην αντιπρότασή σας που θα ικανοποιεί τα αιτήματά μας στο περιοριστικό αυτό πλαίσιο που προαναφέραμε και είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις. 


      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 


           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου