Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Την Τρίτη η συνάντηση ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των 68 νέων μηχανοδηγών

1 εβδομάδα χάθηκε -κυριολεκτικά- χωρίς να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα της εκπόνησης του 2ου σκέλους της πρακτικής εκπαίδευσης των 68 νέων μηχανοδηγών. Την Πέμπτη υπήρξε  η πρώτη πληροφόρηση και το στέκι έγραψε
ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ενημέρωση στους συναδέλφους για το πρόγραμμα εκπαίδευσης τους.

Η τελική συνάντηση θα γίνει τελικά την Τρίτη, προκειμένου να εκπονηθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης.
Πρόκειται πραγματικά για καταστάσεις που δεν τιμούν κανένα εμπλεκόμενο, αφού όλοι γνώριζαν ότι το 1ο στάδιο της μαθητείας ολοκληρωνόταν στις 28 Φεβρουαρίου.
Η κατάσταση αυτή αναμένεται να έχει αρνητικές συνέπειες για το σιδηρόδρομο, καθώς η μαθητεία θα παραταθεί μέχρι τέλος του Ιουνίου για τους νέους συναδέλφους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις καλοκαιρινές άδειες των μηχανοδηγών και την ημερομηνία ένταξης των νέων συναδέλφων στην παραγωγή που ΟΛΟΙ περιμένουμε για να υπάρξει κάποια ξεκούραση στο προσωπικό που καταπονείτε εδώ και μήνες σε υπερβολικό βαθμό.
Αρνητική εντύπωση προκαλεί ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς τους νέους συναδέλφους απο κανένα υπεύθυνο και εύλογα οι συνάδελφοι αναζητούν ενημέρωση απο το Σωματείο μας για τις εξελίξεις.
Η ΠΕΠΕ την περασμένη εβδομάδα, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι είχε προειδοποιήσει για την σημερινή κατάσταση,  με διαδοχικές συναντήσεις, έκανε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούντο προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και αναμένει την άμεση διευθέτηση τους. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στην διάθεση μας, ακόμα δεν έχει υπογραφεί η διεταιρική σύμβαση μεταξύ ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα εκπαιδευτικά προγράμματα.



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου