Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Η αλήθεια για τις εκλογές στον Σ.Σ.Πελοποννήσου, πόνεσε τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΚ

Πόνεσε και μάλιστα πολύ την ΠΑΣΚ και το ΠΑΜΕ απο ότι φαίνεται η αποκάλυψη που έκανε το στέκι της έλξης για την εγγραφή 6 τελικά (!!!) δικηγόρων της εργοδοσίας (ΟΣΕ)  προκειμένου αυτοί να ψηφίσουν στις εκλογές του Σ.Σ. Πελοποννήσου. Ενδεικτικό είναι ότι
στην ένσταση που κατέθεσε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών η εφορευτική επιτροπή ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ, δηλώνοντας αναρμόδια για το θέμα αφού οι 6 είχαν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους (τους οποίους υπογράφουν μέλη της ΠΑΣΚ και του ΠΑΜΕ).

Προφανώς ο δικηγόρος που προεδρεύει της εφορευτικής επιτροπής και διασφάλισε το κύρος των εκλογών, άφησε να οδηγηθεί η επίλυση του θέματος στην δικαιοσύνη.
Και αυτό είναι ιδιαιτέρως πιθανό να συμβεί καθώς με τους 5 ψηφίσαντες δικηγόρους εκλέγεται 1 σύνεδρος παραπάνω στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αλλάζοντας τον συσχετισμό δυνάμεων σε αυτήν. Για αυτό και ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ αγκαζέ στηρίξανε αυτήν την άθλια μεθόδευση.

Είναι πραγματικά γραφική η επίκληση των δικαιολογιών που σκαρφίστηκαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΚ για να καλύψουν την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση.
Τι είπαν με λίγα λόγια...
Αυτό γινόταν χρόνια (και γιατί το θυμηθήκατε τώρα) . Αυτό το είπαν οι ...ταξικοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που συμμετέχουν στις διαδικασίες της ΓΣΕΕ 100 χρόνια, στα 2-3  προηγούμενα συνέδρια έκαναν τις κότες και ψήφιζαν ΑΓΚΑΛΙΑ με όσους σήμερα καταγγέλουν, δεν αναφέρθηκαν ΠΟΤΕ για τα 120 χιλιάρικα αμοιβών σε συνδικαλιστές παρά τα θυμήθηκαν το ....2019 μπας και ανεβάσουν τα ποσοστά τους που καταρρέουν σε όλα τα Σωματεία.
Και αυτοί λένε σήμερα, ότι τι μιλάει το Δίκτυο Σιδηροδρομικών,αυτά γίνονταν χρόνια!!!!

Το καλύτερο όμως που επινόησαν, είναι το παρακάτω. 
Ο δικηγόρος δηλαδή που υπερασπίζεται κάποιον στα δικαστήρια είναι ένοχος  επειδή ασκεί το επάγγελμα του, αναρωτήθηκε ΔΗΜΟΣΙΑ εκπρόσωπος των ΠΑΜΕ-ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ. (ΠΑΜΕ τις Δευτέρες και την Πέμπτη, ΠΑΣΚ Τρίτη Τετάρτη Σάββατο, ΔΑΚΕ Παρασκευή Κυριακή)
Και εμείς αναρωτιόμαστε ποιοι είναι ένοχοι τελικά.
Οι Διευθυντές, οι τμηματάρχες, οι προισταμμένοι που δεν θέλει το ΠΑΜΕ να ψηφίζουν σε Σωματεία κατά δήλωση εκπροσώπων του, ή μήπως τελικά όλοι όσοι δεν ψηφίζουν ΠΑΜΕ ; 
Οι δικηγόροι ψηφίζουν στους δικηγορικούς συλλόγους  και όχι σε Εργατικά Σωματεία, αυτή είναι η απάντηση.

Άλλωστε το θέμα είναι δεδομένο ότι θα τεθεί υπόψην του Δικηγορικού Συλλόγου (πολύς κόσμος γελάει αυτές τις μέρες με όσα γίνονται στα Σωματεία του ΟΣΕ).
Αλλά θα τεθεί και σε δίκες! 
Θα έχει ενδιαφέρον να μάθει ένας δικαστής για παράδειγμα, που χειρίζεται  υπόθεση  του ΟΣΕ σε βάρος των εργαζομένων, ότι οι δικηγόροι  που υπερασπίζονται την εργοδοσία, αποτελούν και μέλη στα Σωματεία που κινούνται ενάντια στον Οργανισμό !!!!!
Όχι τίποτα άλλο, σύμφωνα με την λογική του ΠΑΜΕ να εγγραφούν και οι δικαστές στα ταξικά σωματεία!


ΑΥΤΑ είναι τα συνδικάτα που θέλουν ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ.
Διαλυμένα και απαξιώμενα, με γραφικούς μπούφους να λένε ότι  τους κατέβει για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. 
Όσον αφορά το Δίκτυο Σιδηροδρομικών, είναι προφανές ότι η εγγραφή μελών στο μητρώο και στους εκλογικούς καταλόγους ΔΕΝ συνοδεύεται και απο την ιδιότητα του κάθε μέλους.

Αυτό απαντά και στις αιτιάσεις του στυλ "δεν ξέρατε". Όταν το θέμα συζητήθηκε και έγινε γνωστό, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες που συνάντησαν -όχι τυχαία- την αντίδραση της ΠΑΣΚ και του διαχρονικού εταίρου του συστήματος, ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου