Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Goldair και Pearl επιβεβαιώνουν στο metaforespress.gr ότι θα κατέβουν στο διαγωνισμό για το Θριάσιο ΙΙ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Goldair και Pearl πρόκειται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για το Θριάσιο ΙΙ ή αλλιώς, για το Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής (Ε.Σ.Σ.Σ.ΔΙ.).

Αυτό επιβεβαίωσαν στελέχη των ανωτέρω εταιρειών,
σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το metaforespress.gr.


Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος και ακολουθεί η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Πέρα από τις ανωτέρω 3 σιδηροδρομικές εταιρείες, με ενδιαφέρον αναμένεται η διαμόρφωση των κοινοπρακτικών σχημάτων, με πιθανή συμμετοχή κατασκευαστικών εταιρειών και εταιρειών logistics.

To αντικείμενο του διαγωνισμού

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της σύμβασης παραχώρησης, αντικείμενο της σύμβασης είναι η λειτουργία, συντήρηση, εποπτεία, φύλαξη, εκμετάλλευση, προμήθεια εξοπλισμού και η ολοκλήρωση μελετών και κατασκευής έργων του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (Ε.Σ.Σ.Σ.ΔΙ.) στο Θριάσιο Πεδίο.

Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης είναι 25 χρόνια (300 μήνες) και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή παραλαβής προσφορών ορίστηκε στις 18 Μαρτίου.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε 2 φάσεις, ήτοι:

-Α΄ φάση: Εκδήλωση ενδιαφέροντος,

-Β΄ φάση: Υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Κατά τη Β΄ φάση του διαγωνισμού, θα καθοριστούν οι βασικές, τεχνικές χρηματοοικονομικές παράμετροι του έργου και θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης.

Ειδικότερα, το αντικείμενο της σύμβασης εξειδικεύεται στο τεύχος της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συνοπτικά, περιλαμβάνει, ιδίως:

1) μεταφόρτωση συνδυασμένων μεταφορών,

2) εξυπηρέτηση Ε/Κ,

3) μεταφόρτωση φορτίου βαγονιών,

4) μεταφόρτωση γενικού φορτίου,

5) μεταφόρτωση οχημάτων,

6) υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών και τελωνείου,

7) μεταφόρτωση υγρών φορτίων,

8) συντήρηση υποδομών του Ε.Σ.Σ.Σ.ΔΙ., πέραν των σιδηροδρομικών,

9) εποπτεία Ε.Σ.Σ.Σ.ΔΙ. Θριασίου,

10) φύλαξη Ε.Σ.Σ.Σ.ΔΙ. Θριασίου.

Την ευθύνη για την προετοιμασία και διεξαγωγή του διαγωνισμού έχει η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης του υπουργείου Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι το Θριάσιο Ι ή αλλιώς το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών παραχωρήθηκε για 60 χρόνια στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου