Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Aνακοίνωση απο την +ΣυνΕξέλιξη για τις επερχόμενες εκλογές στην ΠΕΠΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Στην συνεδρίαση της 12ης Απριλίου η παράταξη μας πρότεινε και αποφασίστηκε πλειοψηφικά   η προσφυγή του Σωματείου μας σε εκλογική διαδικασία στις 22/23 Μαΐου.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη τόσο λόγω 
της  ανανέωσης  - πέραν του 30%- του μητρώου μελών του Σωματείου μας τον τελευταίο χρόνο ,με την εγγραφή 70 και πλέον νέων μηχανοδηγών  που θα πρέπει να αποκτήσουν λόγο και δυνατότητα συμμετοχής στα όργανα του ενισχύοντας την δυναμική  και εμπλουτίζοντας τις απόψεις μας με νέες ιδέες, όσο και γιατί σήμερα ο χαρακτήρας του  Σωματείου έχει αλλάξει ριζικά αφού πλέον εκπροσωπεί  μηχανοδηγούς από όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην σιδηροδρομική αγορά με τους συναδέλφους σε αυτές να αποτελούν πλέον μέλη της ΠΕΠΕ που θα πρέπει επίσης να συμμετέχουν στα όργανα και στην λήψη αποφάσεων. 


Η παράταξη μας, πιστή στις δημοκρατικές διαδικασίες και αρχές που πρεσβεύει, απέδειξε σήμερα ότι το ζητούμενο είναι η ενεργή συμμετοχή όλων σε αυτές, θα διεκδικήσει την ψήφο στις επερχόμενες εκλογέςέχοντας ως παρακαταθήκη τόσο το έργο των τελευταίων χρόνων με τις θεσμικές τομές που πετύχαμε (Νόμος για τις ώρες μηχανοδήγησης, νέος Κανονισμός Κίνησης, ΣΣΕ) αλλά κυρίως με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, στην προοπτική και την στρατηγική στόχευση που θα πρέπει να αναπτύξει το Σωματείο μας έχοντας πλέον διευρυμένο & ενισχυμένο ρόλο. 
Από την εκλογική διαδικασία που θα πρέπει να διεξαχθεί σε κλίμα ομοψυχίας και ενότητας, μόνοι κερδισμένοι θα βγούν οι μηχανοδηγοί αφού εκ των πραγμάτων θα ενισχυθεί ο θεσμικός ρόλος της ΠΕΠΕ.
Στις επικείμενες απολογιστικές συνελεύσεις η παράταξη μας θα αναπτύξει τον σχεδιασμό της για την επόμενη μέρα σε όλους τους μηχανοδηγούς. 
Δεν αφήνουμε ασχολίαστη την στάση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ (ΣΥΠΕ) όπου σήμερα ζήτησε να μην διεξαχθούν εκλογές στο Σωματείο, θεωρώντας πρώτιστα ότι οι νέοι συνάδελφοι- που αποτελούν σήμερα το 30% του Σώματος- δεν πρέπει να έχουν άποψη και υποστηρίζοντας ότι αυτοί πρέπει.... να περιμένουν 2 χρόνια για την ενασχόληση με τα κοινά! 
 Η καταψήφιση της διεξαγωγής των εκλογών με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα καταστατικών διαδικασιών απο την ΣΥΠΕ, απέδειξε όχι μόνο ότι η ΣΥΠΕ φοβάται τις εκλογές αλλά και ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ σε όλους τους μηχανοδηγούς την υποκρισία και τον τυχοδιωτικό της προσανατολισμό.
Η ΣΥΠΕ που πρόσφατα καταψήφισε τον απολογισμό δράσης, και καταγγέλει  καθημερινά ως εργοδοτικό το Σωματείο μας,  χρησιμοποιώντας ακραίους χαρακτηρισμούς,- "υπηρέτες της Διοίκησης-εργοδοσίας, προδότες"- για τους εκλεγμένους σε αυτό, στην ουσία σήμερα ζήτησε με την ψήφο και την δικαιολογία που προέβαλε ο εκπρόσωπος της (να ολοκληρώσει το ΔΣ την θητεία του), οι .... κατά  τα λεγόμενα της, υπηρέτες της εργοδοσίας και εργοδοτικοί συνδικαλιστές της +ΣυνΕξέλιξης να παραμείνουν για άλλα 2 χρόνια στο τιμόνι της ΠΕΠΕ.
Οι μηχανοδηγοί οφείλουν να βγαλουν τα συμπεράσματα τους.
Καλούμε όλους τους μηχανοδηγούς να συμμετέχουν μαζικά στις επικείμενες γενικές συνελεύσεις και στις εκλογές στέλνοντας το μήνυμα για μια ισχυρή ΠΕΠΕ, βασικό ρυθμιστή των εξελίξεων στο εγχώριο σιδηροδρομικό γίγνεσθαι.

+ΣυνΕξέλιξη - Aπρίλιος 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου