Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Εξώδικο της ΠΕΠΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εξώδικο με αιτήματα του Σωματείου μας απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες η ΠΕΠΕ μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε αυτό αναφέρονται 
 κύρια το θέμα της έλλειψης προσωπικού έλξης. 

Η ΠΕΠΕ  αναφέρει ότι  καθιστά άμεσα υπεύθυνους, για τα υφιστάμενα προβλήματα και για εκείνα τα οποία ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον, στα μέλη της και στο επιβατικό κοινό, λόγω ακριβώς της έλλειψης μηχανοδηγών την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καλεί για άμεση διενέργεια νέων προσλήψεων
Παράλληλα η ΠΕΠΕ αναφέρει ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν προχωρά σε προγραμματισμό κανονικών αδειών σε συνεργασία με την αρμόδια συνδικαλιστική οργάνωση, όπως επιβάλλεται από τις διατάξεις του ν. 1767/1988 ενω δεν έχουν καλυφθεί τα κενά, συναδέλφων  που έχουν συνταξιοδοτηθεί, σε θέσεις ευθύνης με συνέπεια όσοι από το προσωπικό εκτελούν εν τοις πράγμασι  καθήκοντα αναπλήρωσης των κενών θέσεων αυτών, να μην λαμβάνουν το επίδομα ευθύνης που αναλογεί στην θέση. 
Το ίδιο συμβαίνει και για τους 4 συναδέλφους που δεν λαμβάνουν το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα, που όπως μαθαίνουμε μετά το εξώδικό του Σωματείου οδεύει προς επίλυση.

 Ημέρες εργασίας - Ιδιαίτερη αναφορά απο το Σωματείο
Στο εξώδικο η ΠΕΠΕ αναφέρει > 
Παραβιάζετε το άρθρο 6 της επιχειρησιακής σσε (Διευθέτηση του Χρόνου εργασίας). Ειδικότερα, ενώ γνωρίζετε τις δυσκολίες και την καλοπιστία που επεδείξαμε  για την υπογραφή αυτού και τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη εφαρμογή του, εσείς εντελώς αναιτιολόγητα, υποχρεώνετε τους εργαζομένους σε απασχόληση άνω των 7 συνεχόμενων ημερών εργασίας. Ομοίως δεν χορηγείτε τις μισές αναπαύσεις κάθε μήνα ως οφείλετε, δεν χορηγείτε τις αναπαύσεις σε όσους τις έχουν αιτηθεί και τέλος δεν εκδίδετε μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας.  Τα παραπάνω εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους και για την ασφάλεια των επιβατών και επιδεινώνουν σοβαρά τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Όπως είναι πλέον φανερό αν δεν προχωρήσουν οι αναγκαίες προσλήψεις το επόμενο διάστημα, το Σωματείο θα ζητήσει την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου