Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Γιάννης Γρίβας: Το συνδικάτο και ο συνδικαλιστής

Συνάδελφοι
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως το Σ.Κ. βρίσκεται σε κρίση, κρίση που διαπιστώνεται από τα πρόσφατα  γεγονότα που διαδραματίζονται στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ  της ΓΣΕΕ που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και όπως διαφαίνεται
ποτέ δεν θα ολοκληρωθεί……. Γιατί  όπως διαπιστώνει ο καθένας, ενδιαφέρονται για τα οφίτσια τους και όχι γι αυτά που συμβαίνουν στη κοινωνία , επομένως είναι εκτός πραγματικότητας….. 
Δεν μας ενδιαφέρει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αλλά εκείνο που αποτελεί και είναι ενδιαφέρον, ποιος θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; 
Όσο αφορά το ποιος εκπροσωπεί και τι, εξαρτάται από το ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ αφενός, αφετέρου δε ότι όποιος ζει πραγματικά  δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και να  μην είναι ενταγμένος .Όμως να έχει την  ικανότητα να διαχωρίζει τις θέσεις σου. Σήμερα όπως αποδεικνύεται  επειδή οι εκπροσωπούντες  τους θεσμούς ενδιαφέρονται για τα ατομικά  συμφέροντα τους ,(δεν θα έπρεπε σήμερα το ΣΚ να μιλάει για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ; Όμως ενδιαφέρονται πως θα διαμοιράσουν τα ιμάτια) για αυτό η κρίση έχει αγκαλιάσει  το Σ.Κ…….. 
Εδώ  που έφτασαν τα πράγματα θα πρέπει όλες οι πλευρές να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο. Θα πρέπει επιτέλους να μπει το συλλογικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και το παραταξιακό αν θέλουμε να έχουμε συνδικάτα στο μέλλον. Δυστυχώς είναι εκ του μη όντως  δεδομένο, πως ο συνδικαλιστής που θα έπρεπε να είναι πρότυπο  για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, όμως αποτελούν μίασμα κατά ένα μεγάλο ποσοστό της μισθωτής εργασίας  , γιατί αυτό έχει καταφέρει η υπάρχουσα διοίκηση, ο ατομισμός  τους αποτελεί και είναι πρωτεύων , αυτό κατόρθωσε η ΓΣΕΕ με αυτή την ιδιαιτερότητα και ιδιοτυπία που την διακρίνει, απαξίωσε το θεσμό αυτό,  και μάλιστα τους περισσότερους τους έχει στείλει στο καναπέ, περιμένοντας να τους βοηθήσει μια ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, ζώντας μια ψευδαίσθηση…………. 
Απαιτείται και είναι πρόκληση των καιρών η διαμόρφωση νέων δεδομένων ώστε μια νέα οργάνωση του Σ.Κ. που να επιβάλει τα αρμόζοντα ,είναι απαίτηση των καιρών με την χρήση της τεχνολογίας, να υπάρξει επιτέλους το ηλεκτρονικό μητρώο  . Δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει πως σήμερα γίνεται μια σύγκρουση του παλιού με το νέο, που όμως τώρα γεννιέται, και γνωρίζεται πως σε κάθε περίπτωση επέρχεται το νέο ,με οδύνες και αφόρητους πόνους. 
 Σήμερα δυστυχώς ο έντιμος συνδικαλιστής βρίσκεται σε κατάσταση  μελαγχολίας θλίψης, απελπισίας , απαισιοδοξίας, οργής,  είναι θυμωμένος για τα συμβαίνοντα. Όμως ευτυχώς, υπάρχουν και αυτοί, που από οποιαδήποτε πλευρά και αν τα βλέπουν με βάση την ιδεολογική τοποθέτηση  τους ,τις εμπειρίες και αφετηρίες , διαπιστώνουν  με λύπη πως θα πρέπει να αλλάξουν όλα, αναλόγως των συνθηκών. Απαιτείται αλλαγή πλεύσης ώστε να ξεκινήσει αργά-αργά μα σταθερά η αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπρέπειας του Σ.Κ. που έχει ήδη πιάσει τον πάτο του βαρελιού. 
  Σήμερα το ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ είναι αυτό που κυριαρχεί βάσει των επιβαλλόμενων ελευθεριών που επέβαλλε η παγκοσμιοποίηση( ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ), όποιος δεν τις αποδέχεται είναι εχθρός και επομένως έχει παγκόσμιο πόλεμο με  το διεθνές ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Μπορείς  να τα καταφέρεις, αυτό είναι το κύριο ερώτημα; 
Παρατηρούμε πως παγκόσμια αρχίζει δειλά-δειλά να εμφανίζονται νέα δεδομένα , ακόμη και οικονομολόγοι του αστικού μπλόκ να είναι αντίθετοι με την ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ  εξαιτίας, των ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ που κατά την άποψη τους εάν συνεχισθεί  αυτή η πολιτική , είναι βέβαιο το νέο ΚΡΑΧ  και Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.  ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΑΡΜΑΓΓΕΔΩΝ………………. 
Εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε καθήκον και υποχρέωση  να αγωνισθούμε ενάντια σε αυτή την κατάσταση όχι ατομικά, αλλά συλλογικά ώστε να αλλάξουμε τα πράγματα, έχοντας ολιστική αντίληψη των δεδομένων και  να  προσαρμοζόμαστε αναλόγως των συνθηκών με βάσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Με δεδομένο ότι παγκόσμια γίνεται μια σύγκρουση του παγκόσμιου ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ με την ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, προς το παρόν φαίνεται να κερδίζει η ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ. Όμως το στοίχημα είναι αν θα συνεχίσει να κερδίζει;

 Βρήκες καιρό, αρμένιζε,
 καιρό μην περιμένεις,
γιατί ο καιρός τα πράγματα 
δεν ξέρεις πως τα φέρνει.

Όμως παρόλα αυτά ο έντιμος συνδικαλιστής είναι υποχρεωμένος, έχει καθήκον, αφού είναι εντός της παραγωγικής διαδικασίας και έχοντας συνείδηση των δεδομένων (δεν απέχει επαόριστον, μάλιστα  να πληρώνεται την άδεια) να γνωρίζει τα προβλήματα και να προσπαθεί να τα λύσει μέσα στο πλαίσιο του εφικτού. Γιατί το σκοτάδι  δεν καταπολεμάτε με σκοτάδι, μόνο με το φώς μπορείς- γι αυτό θα πρέπει να ενημερώνει και να πληροφορεί, ώστε να διαμορφώνει τις συνειδήσεις στο πλαίσιο των αντιθέσεων και τις διαφοροποιήσεις στο κοινωνικό πεδίο. Έτσι ξεπερνά την μελαγχολία και την μετατρέπει σε αυθορμητικότητα και ορμή προκειμένου να επιλύει τα προβλήματα προς όφελος των εργαζομένων. Έχει καθήκον να παρακολουθεί τα γεγονότα εγχώρια και παγκόσμια σε όλα τα επίπεδα(ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ), να προβλέπει, και ανάλογα να αναπροσαρμόζει την τακτική του προς επίλυση των προβλημάτων  του μέρους, αλλά και σε όφελος του όλου. Αυτή είναι η ομορφιά , η κάθε μέρα σου να είναι διαφορετική , με λύπες ,με χαρές. Η μεγαλύτερη όμως ικανοποίηση  που την νοιώθεις στο πετσί σου είναι όταν λύνεις κάποιο πρόβλημα και το αναγνωρίζουν όλοι , τότε σου δίνουν δύναμη και θάρρος  να συνεχίσεις με μεγαλύτερη επαναστατικότητα, τόλμη,  και ορμή.  ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ…… ……………………………………………..
                               ΓΡΙΒΑΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ
                                     Ο9/04/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου