Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

6 μήνες απλήρωτοι στην καθαριότητα των σταθμών. Γενικέ της ΓΣΕΕ Κιουτσούκη, σιδηροδρομικέ, ΑΚΟΥΣ;


 H φωτό απο πανό που σήκωσαν οι εργαζόμενοι σε Κεντρικό Σταθμό του Προαστιακού Αθηνών για να διαμαρτυρηθούν για το ότι ο 
εργολάβος καθαριότητας που έχει συνάψει σύμβαση με τον ΟΣΕ τους έχει εδώ και 6 μήνες απλήρωτους. 

Η φωτογραφία αυτή αφιερώνεται σε όσους σφύριζαν αδιάφορα όταν η σημερινή Κυβέρνηση ψήφιζε τον Νόμο για την απαλλαγή της συνευθύνης των εργολάβων.
Αλήθεια ο Νίκος Κιουτσούκης, Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και εργαζόμενος στον σιδηρόδρομο θα ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ή ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ για αυτούς που στήριζε προεκλογικά.
Ο Διορισμένος απο Πρωτοδικείο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ που καθημερινά λιονταρίζει για το στέκι της έλξης ΑΛΛΑ δεν έβγαλε μια ανακοίνωση για τους απλήρωτους εργαζόμενους στον ΟΣΕ. 
ΝΤΡΟΠΗ  ΚΑΙ ΜΟΝΟ. 
Αλλά αυτή είναι η κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος σε Τριτοβάθμιο επίπεδο.

Λιοντάρια απέναντι σε αυτούς που τους ασκούν κριτική (κρατάμε στο αρχείο μας,  το "Γκεμπελίσκοι" που έγραψες Νικολάκη με την εικόνα απο το blog μας) ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ απέναντι στα αφεντικά που αφήνουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ εργαζόμενους. 


ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ 

Την ίδια ώρα,  η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- που ΣΤΗΡΙΖΕΙ ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ - με εγκύκλιο με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2019 του (τοποθετημένου από την κυβέρνηση στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας(ΣΕΠΕ), Χαράλαμπου Βούρτση καλεί τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ να ανακαλέσουν διοικητικές πράξεις, όπως επιβληθέντα πρόστιμα και άλλες κυρώσεις, οι οποίες είχαν στηριχτεί στη διάταξη για τη “συνευθύνη” του αναθέτοντος ένα έργο, του εργολάβου και του υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ καλούνται να “επανεξετάσουν” και οποιαδήποτε άλλη διοικητική ενέργεια έχει πραγματοποιηθεί με βάση το καταργηθέν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη άρθρο.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι ποια πρόστιμα θέλει να σβήσει το υπουργείο Εργασίας και προς όφελος ποιων εργοδοτών που έχουν παραβιάσει την εργατική νομοθεσία λειτουργεί η εγκύκλιος του κ. Βούρτση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η εξυπηρέτηση που εσπευσμένα έλαβε χώρα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Το ΣΕΠΕ θα ακυρώσει το ελεγκτικό έργο που το ίδιο εκτέλεσε ! 
Επίσης, η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμα ένα καίριο πλήγμα στο κύρος του ΣΕΠΕ, το οποίο υποχρεώνεται να αναιρέσει κομμάτι της δουλειάς που έκανε, εφαρμόζοντας επί έναν και πλέον χρόνο τη σχετική διάταξη, η οποία είχε ψηφιστεί τον Ιούλιο του 2018.

Η απαξίωση του ελεγκτικού μηχανισμού ξεκίνησε από το καλοκαίρι, με την κατάργηση της αυτοτέλειάς του, κίνηση που υποβίβασε το ΣΕΠΕ σε μία γραφειοκρατικού τύπου δομή, με αποδυναμωμένα τα χαρακτηριστικά του ελεγκτικού σώματος.

Θυμίζουμε ότι η τροπολογία Βρούτση με την οποία καταργήθηκε η “συνευθύνη” είχε “ντυθεί” με φιλεργατικό μανδύα καθώς ο αρμόδιος υπουργός ισχυρίστηκε ότι η διάταξη που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταργηθεί ώστε να είναι σαφής η ευθύνη του εργοδότη έναντι των εργαζομένων που αυτός απασχολεί, ανεξαρτήτως των συμβατικών σχέσεων που αναπτύσσει ο εργοδότης με τρίτους ως επιχειρηματίας.

Επιχείρημα το οποίο ακούγεται σαν αστείο για τους εργολαβικούς και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους όλων των κλάδων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το καθεστώς των εργολαβιών αποτελεί πρόσχημα για την καταπάτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων από τους έμμεσους (αλλά κύριους, επί της ουσίας) εργοδότες, όπως τράπεζες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πολλές ακόμα μεγάλες επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους.

Υπενθυμίζεται ότι, στις αντεργατικές τροπολογίες Βρούτση, είχε αντιδράσει έντονα και η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, να κάνει λόγο για “μνημονιακές τροπολογίες καθ’ υπαγόρευση του ΣΕΒ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου