Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Παραταξιακό Σωματείο και όχι τεχνιτών η "νέα κίνηση" στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ- Ανακοίνωση των "ιδρυτών"

Mε νέα επιστολή τους,τα "ιδρυτικά μέλη" του δήθεν "νέου" Σωματείου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,επιβεβαιώνουν ότι στην ουσία δεν πρόκειται  παρά για ένα παραταξιακό Σωματείο,που στήνεται απο συνδικαλιστές

της Ομοσπονδίας για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους.Η ιδιαίτερη επιθετική ανακοίνωση των ΑΝΩΝΥΜΩΝ "ιδρυτικών μελών", φανερώνει και τον εκνευρισμό τους.
Όλοι πλέον στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν καταλάβει ότι δεν πρόκειται για Σωματείο εργαζομένων στην τεχνική βάση,αλλά για ξεκάθαρη παραταξιακή προσπάθεια αποτυχημένων μέχρι σήμερα συνδικαλιστών. Τα ίδια πρόσωπα,με διαφορετικές μάσκες. 
Όσον αφορά τα περί τρομοκρατίας,ας διατηρήσουν την ψυχραιμία τους οι ανώνυμοι,γιατί πλέον υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για συνδικαλιστές -ιδιαίτερα της ΔΑΚΕ- που κυκλοφορούν σε χώρους,με ύφος δερβέναγα!
 Και για συνδικαλιστές της ΔΕΣΚ που μοιράζουν αιτήσεις διαγραφής απο το υφιστάμενο επιχειρησιακό Σωματείο,στην πλέον χυδαία συνδικαλιστική πράξη των τελευταίων δεκαετιών.
Οι 181 νέοι εργαζόμενοι με σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου και οι 84 με σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου,δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απο όσους οδήγησαν στο τέλμα το συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο.
Αντίστοιχα οι 294 "παλιοί εργαζόμενοι" στην τεχνική βάση, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτές οι συνταγές έχουν αποτύχει οδηγώντας τους σε σοβαρά αδιέξοδα.. 


Διαβάζουμε την ανακοίνωση των...ανώνυμων που θέλουν όπως δηλώνουν να ενισχύσουν την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (η οποία και την διακινεί)>

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πριν από λίγες ημέρες και μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για τους συναδέλφους εργαζόμενους των Μηχανεργοστασίων και συνολικά της ΕΕΣΣΤΥ, ανακοινώσαμε την ίδρυση ενός Επιχειρησιακού Σωματείου όλων των Εργαζομένων ώστε να δυναμώσουμε τη φωνή ΟΛΩΝ και να κάνουμε πράξη αυτά που το Καταστατικό μας λέει: «Τη συνένωση όλων των εργαζομένων της Εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η με κάθε πρόσφορο μέσο διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών μέσα από την οργάνωση και διεξαγωγή συνδικαλιστικών αγώνων για την περιφρούρηση αποκτημένων, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και διεύρυνση δικαιωμάτων των μελών του ...».
Πρόθεσή μας είναι και θα παραμείνει αφενός η συνεργασία με τα άλλα σιδηροδρομικά Σωματεία και αφετέρου η ισχυροποίηση της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κάνοντας πράξη το «η ισχύς εν τη ενώσει» απέναντι σε όσους επιλέγουν το «διαίρει και βασίλευε».
Αυτό άλλωστε αναφέραμε και στην πρώτη δημόσια επιστολή μας της οποίας το περιεχόμενο έγινε άμεσα αποδεκτό από την ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των εργαζομένων.
Όπως είπαμε και συμφωνήσαμε στις συγκεντρώσεις αυτή τη στιγμή παραμένουμε όλοι στα Σωματεία μας τα οποία μας εκπροσωπούν και ήδη έχουν στείλει εξώδικα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Σ.Σ.Ε. και όταν το νέο Επιχειρησιακό Σωματείο εκλέξει δημοκρατικά τη νέα του Διοίκηση, τότε θα αναλάβει αυτό την εκπροσώπηση. 

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η κίνηση αυτή δημιούργησε προβληματισμό και αμηχανία σε αυτούς που ευθύνονται για το αρνητικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, όμως δεν περιμέναμε ΠΟΤΕ ότι κάποιοι θα έφταναν στις απειλές και τους εκβιασμούς, προς εξυπηρέτηση των διοικούντων αλλά και των δικών τους προσωπικών στόχων οι οποίοι είναι αντίθετοι στο ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ των εργαζομένων.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι είναι αυτοί που απαιτούσαν πέρσι από την ΕΕΣΣΤΥ να κάνει απολύσεις (στα μπλοκάκια).
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι είναι αυτοί που όχι μόνο δεν συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας για Σ.Σ.Ε., αλλά συντάχθηκαν με τον εργοδότη για να σύρουν τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια. 
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι είναι αυτοί που τώρα τρομοκρατούν και απειλούν (κυρίως συναδέλφους ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ) να μην γραφτούν στο νέο Επιχειρησιακό Σωματείο.

Ακόμα και υπηρεσιακά στελέχη δηλώνουν αρωγοί  σε αυτές τις αθλιότητες όταν ως Προϊστάμενοι στο χώρο τους χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους θέση για να εκβιάζουν εργαζόμενους να μην εγγραφούν στο νέο Σωματείο, όπως ο Προϊστάμενος του ΜΑI ο οποίος βρέθηκε παρέα με ομάδα συνδικαλιστών στο Βόλο ενάντια στο νέο Σωματείο. 
Φυσικά όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί (ευτυχώς λίγοι), που συνειδητά έχουν σκοπό να υπηρετούν τους εργοδότες και ότι δεν μπορούν να ελέγξουν να προσπαθούν να το εμποδίσουν, να το συκοφαντήσουν, να το απαξιώσουν.
Ακόμη και όσοι δεν είχαν αντιληφθεί μέχρι σήμερα τις πραγματικές προθέσεις αυτών των λίγων, τώρα πια τις αντιλαμβάνονται.
Τα συνδικάτα γίνονται ισχυρά προσθέτοντας και πολλαπλασιάζοντας το σύνολο των υγιών δυνάμεών τους και απομονώνοντας κάθε τι εργοδοτικό, κάθε τι αντίθετο με τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των μελών τους.
Είναι ισχυρά όταν δεν βάζουν μπροστά τα συμφέροντα και τις ανάγκες του εργοδότη αλλά μόνο των εργαζομένων 
Είναι ισχυρά όταν δεν ξεχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με την ειδικότητα ή την παράταξη αλλά όλους ίδια και ίσα. 

Η Ιταλικών συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ (η οποία απορρόφησε την ΕΕΣΣΤΥ) και η Διοίκησή της οφείλει ν’ αντιληφθεί ότι δεν μπορεί ν’ απολαμβάνει μόνο τα οικονομικά οφέλη από το Ελληνικό Δημόσιο δηλαδή από τα χρήματα των Ελλήνων Φορολογουμένων!!!

Οφείλουν ν’ αντιληφθούν ότι εκτός του οφέλους έχει και υποχρεώσεις απέναντι σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της εταιρείας (και φυσικά αυτές δεν εξαντλούνται με τις ευχές και τις δηλώσεις ότι διασφαλίζουν τα δικαιώματά μας), αλλά έχουν υποχρεώσεις απέναντι στο επιβατικό κοινό για ασφαλή, ποιοτική, φθηνή μεταφορά. 
Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τις ευχές και ας αναλογισθούν τις τεράστιες ευθύνες που ανέλαβαν και τις οποίες γνώριζαν όταν «εξαγόραζαν» την ΕΕΣΣΤΥ!

Κλείνοντας, καλούμε για μια ακόμη φορά ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους Συναδέλφους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να πυκνώσουν τις γραμμές των συνδικάτων, να εγγραφούν στο νέο Επιχειρησιακό Σωματείο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ» ώστε να ενώσουμε και να δυναμώσουμε τη φωνή μας!

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να μην υποκύψετε σε εκβιασμούς και σε φοβέρες...
Σας καλούμε να περιφρουρήσετε την ενότητά μας για να διαμορφώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το παρόν αλλά και το μέλλον που αξίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
 ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου