Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Προσλήψεις νέων μηχανοδηγών άμεσα ζήτησε η ΠΕΠΕ

Επιστολή του Σωματείου μας στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πρόεδρο- Διευθύνοντα Σύμβουλο)
Κύριοι, 

όπως γνωρίζετε και παρά τις 77 νέες προσλήψεις μηχανοδηγών τους τελευταίους
16 μήνες

και τις 8 επιπλέον εσωτερικές μετατάξεις προς τον κλάδο μας, υφίσταται – λόγω των συνταξιοδοτήσεων- σημαντική έλλειψη προσωπικού, σε όλα τα μηχανοστάσια και ιδιαίτερα σε αυτά της Βόρειας Ελλάδας.

Την ίδια ώρα σε δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, διαφαίνονται οι προθέσεις της εταιρείας –τις οποίες χαιρετίζουμε και θα στηρίξουμε ενεργά- για περαιτέρω ανάπτυξη τόσο του επιβατικού (Γραμμή προς Άιγιο, Προαστιακός Πάτρας, Ναύπλιο, νέα δρομολόγια στον ΠΑΘΕ)  όσο και του εμπορευματικού έργου, που θα   απαιτήσουν επιπλέον προσωπικό έλξης. 
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, για την εκπαίδευση και πιστοποίηση νέων μηχανοδηγών, απαιτούνται τουλάχιστο 12 μήνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3911 που αποτελεί Κοινοτική Οδηγία.
Σας καλούμε όπως ΑΜΕΣΑ προκηρύξετε προσλήψεις νέων μηχανοδηγών ή εσωτερικές μετατάξεις από το προσωπικό που εντάχθηκε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την πρώην ΕΕΣΣΤΥ και θα κληθεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για να ενταχθεί στον κλάδο μηχανοδηγών.
Σε κάθε περίπτωση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις  νέες προσλήψεις  ή όσους ενδιαφερθούν να ενταχθούν στον κλάδο εφόσον συμφωνήσετε για την προκήρυξη  εσωτερικών μετατάξεων, θα πρέπει να έχει ξεκινήσει τους επόμενους 3-4 μήνες προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας το επόμενο διάστημα.
Είμαστε στην διάθεση σας για να συζητήσουμε άμεσα τις όποιες πρωτοβουλίες απαιτούνται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

  Γενιδούνιας Κώστας                                  Μωραΐτης Πέτρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου