Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΝΕΜΕSIS Νικόλα είναι ότι θα πάρεις αύξηση μετά απο 10 χρόνια και την έχουν υπογράψει Πρωτοβάθμια Σωματεία,ενώ εσύ υπέγραφες ΜΗΔΕΝ.


Μετά απο 10 ολόκληρα χρόνια ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ θα λάβει αύξηση στον μισθό του και ΔΕΝ μπορεί να το πιστέψει! Δεν μπορεί ο 


 να αντιληφθεί πως ενώ ο ίδιος έχει αποτύχει εδώ και 10 χρόνια να υπογράψει μια ΣΣΕ έστω και με 1 Ευρώ αύξηση το χρόνο,υπάρχουν πρωτοβάθμια Σωματεία που υπέγραψαν αυξήσεις των 100 και πλέον Ευρώ το μήνα σε περίοδο κρίσης. 
ΠΩΣ είναι δυνατό να συμφωνούνται τέτοιοι όροι στον ιδιωτικό τομέα και ο ίδιος ως συνδικαλιστής να μην μπορεί να υπογράψει 1 Ευρώ αύξησης  ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ!

Ο Νικόλας ζεί ένα δράμα.
Η συνδικαλιστική του καριέρα που στηρίχτηκε σε ΨΕΜΜΑΤΑ καταρρέει καθώς στον χώρο εργασίας του τον διασύρουν -συνδικαλιστικά- πρωτοβάθμια Σωματεία

Και να το κλάμα στα Υπουργεία (Σας ξορκίζω αυτούς δεν θα τους δείτε ποτέ) και να το κλάμα στα δικαστήρια για να μην ακυρώσει την νοθεία η δικαιοσύνη.
Έφτασαν στο ποταπό σημείο να υποστηρίζουν ενώπιον της δικαιοσύνης,οι μεγαλοσυνδικαλιστές,ότι αν ακυρωθεί η νοθεία που διέπραξαν,θα κινδυνεύσει η...ΓΣΕΕ και η εύρυθμη λειτουργία της ΠΟΣ. 

Και να  τα υπονοούμενα για τα "καλύτερα που έρχονται" και την ΝΕΜΕSIS.

Τι να φοβηθούν όμως καημένε Νικόλα, συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων Σωματείων,που καθημερινά δουλεύουν όπως όλοι οι εργαζόμενοι.
Την στολή εργασίας,τα ακατάστατα ωράρια που ήδη εκτελούν, την  μουτζούρα και το γράσσο στο οποίο κινούνται κάθε μέρα; 
Ποιους νομίζεις ότι απειλείς.
Μην κάνεις άλλη ζημιά στον εαυτό σου και στο συνδικάτο.
Όσο προλαβαίνεις,πάρε και εσύ μια τιμητική θέση σε ένα Δημόσιο Οργανισμό και άσε να σε μνημονεύομε οι σιδηροδρομικοί ως μια θλιβερή ανάμνηση.
Θα σου κάνει και ένα αφιέρωμα ο γραφικός.
Με τον Νικόλα 10 χρόνια δεν πήραμε μια τυρόπιτα αύξηση,αλλά τον τιμούμε γιατί έγραψε ιστορία.Είναι μαζί με τον άλλο ηγέτη της ΓΣΕΕ,ο μοναδικός θεσμικός παράγοντας που στα χρόνια της κρίσης διατήρησε την θέση του,χωρίς να κάνει τίποτα για όσους εκπροσωπούσε!
Διεύρυνε τις ανισότητες,φτωχοποίησε την εργατική τάξη.Οι κομμουνιστές πρέπει να του κάνουν ένα άγαλμα.Που θα ξαναβρούν τέτοιο κελεπούρι για συνδικαλιστικό αντίπαλο.

Μεγάλη κλάση,πως την πάτησες.....

Ο συνδικαλιστής "ηγέτης"  της ΠΟΣ τις μέρες του Νόμου 3891 που μετατάχθηκαν 2 χιλιάδες σιδηροδρομικοί και έκλεισε το 1/3 του δικτύου,ο σιδηροδρομικός  που δεν είπε τίποτα για την ένταξη των ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ, ο "ηγέτης" της ΓΣΕΕ που έχασε τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο και τις συντάξεις,ο "συνδικαλιστής" που  είδε την ανεργία στην χώρα να ανεβαίνει επί των ημερών του στο 28%,ο "ηγέτης" του κινήματος που ήπιε το αμίλητο νερό όταν εξαυλώνονταν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων απο το PSI, ο "ηγέτης" που δεν έκανε τίποτα για να ανατρέψει τον υποκατώτατο μισθό για νέους κάτω των 25,ο  "κορυφαίος" συνδικαλιστής που κατάπιε την ΠΥΣ 2013 και την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων,ο "ηγέτης" που δεν ψέλισε τίποτα για τις ειδικές οικονομικές ζώνες που θεσπίστηκαν το καλοκαίρι του 2019,ο διορισμένος απο την δικαιοσύνη συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ,ο εμπνευστής της νοθείας στο 36ο σιδηροδρομικό συνέδριο,ο επικεφαλής της γενιάς των συνδικαλιστών που διέλυσε την ΠΟΣ και ευτέλισε τα 100 χρόνια ιστορίας της. 
ΝΑΙ! 
Αυτή είναι η ΝΕΜΕSIS για όσους αναδείχτηκαν στην πλάτη άλλων.Χωρίς να προσφέρουν τίποτα.
Να γνωρίζουν την προσωπική ήττα απο πρωτοβάθμια Σωματεία και συνδικαλιστές που δουλεύουν καθημερινά. 


Τα καλύτερα έρχονται Νικόλα. 
ΝΑΙ θα πάρεις αύξηση.
Να ευχαριστείς για αυτό τα 2 Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Γιατί αν διαπραγματευόσουν εσύ,θα έπερνες ότι πέρνεις κάθε χρόνο,δέκα χρόνια τώρα. 
Ξέρεις καλά τι,αλλά δεν θες να το πείς. 
Ούτε εμείς το λέμε όμως. Το αφήνουμε στην φαντασία σου.
Τα εκατομμύρια των εργαζομένων το έχουν ζήσει στην καθημερινότητα τους.
ΜΗΔΕΝ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου