Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Γ. Ρωμανιάς (video): «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» το ασφαλιστικό - Το 80% των σημερινών συνταξιούχων δεν θα δει καμία διαφορά


Το νομοσχέδιο είναι αντίθετο με την απόφαση του ΣΤΕ (Οκτώβρης 2019). Με το ασφαλιστικό Βρούτση ανεβαίνει η ανταποδοτική και μειώνεται η προσωπική διαφορά οπότε

η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν θα δουν καμία διαφορά στην σύνταξή τους τονίζει ο εργατολόγος, Γιώργος Ρωμανιάς.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ρωμανιάς στον ΑΝΤ1 εξήγησε:

Το 80% των σημερινών συνταξιούχων (2.5 εκατ.) έχει κάτω από 30 χρόνια και δεν βλέπει καμία διαφορά.

Αυτοί που είναι πάνω από 31 χρόνια είναι γύρω στο 20% που θα δουν αυξήσεις γύρω στα 5 ευρώ και

Αυτοί που έχουν πάνω από 36– 40 χρόνια ασφάλισης θα ωφεληθούν αλλά αυτοί είναι 120.000 άτομα, δηλαδή το 5%.

Να σημειωθεί ότι οι εποχιακά απασχολούμενοι, ποτέ δεν μαζεύουν 30 – 35 χρόνια. Οι αναπηρικές συντάξεις και οι συντάξεις χηρείας παραμένουν ως έχουν.
Ουσιαστικά, όπως εξήγησε πρόκειται για μικρής σημασίας αλλαγή στο ασφαλιστικό, με κάποια θετικά σημεία, αλλά ο λαός λέει «μη μου πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες» για ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για μεγάλη ζημιά ότι η επικουρική σύνταξη ενσωματώνεται και απορροφάτε στον ΕΦΚΑ.

«Στο υπουργείο Εργασίας δεν έχουν όραμα και παραμένουν στο νόμο Κατρούγκαλου» πρόσθεσε ο κ. Ρωμανιάς ενώ εδώ πρέπει αν σημειωθεί ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση επί υπουργίας Γ. Κατρούγκαλου έγινε με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών.

Επίσης έχουμε αύξηση εισφοράς για το μεγαλύτερο μέρος των ελευθέρων επαγγελματιών.

Δικό μας σχόλιο
Σημειώνουμε ότι με τον "κακό" Νόμο Κατρούγκαλου οι συντάξεις των σιδηροδρομικών είχαν αυξηθεί κατά 30-35%. Θυμίζουμε και αυτούς που έταζαν ¨δικαιοσύνη¨ και αποκατάσταση των αδικιών του Νόμου Κατρούγκαλου για τα όρια ηλικίας. Και αυτούς που μέσα στα τρένα μας έλεγαν ότι...το εφάπαξ θα πληρωνόταν -τάχα- στα 35 χρόνια δουλειάς μετά την ψήφιση αυτού του Νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου