Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΟΣΕ: Πρόεδρος… μεταγραφή, αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και «γαλάζια» γκρίνια για τον Σπηλιόπουλο


Στα κάγκελα βρίσκονται «γαλάζια» στελέχη, διαπιστώνοντας ότι τους εκθέτει η «μεταγραφή» στο κόμμα τους του τ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργού Κ. Σπηλιόπουλου, με τις αποφάσεις που λαμβάνει ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», οι απευθείας αναθέσεις που έχει πραγματοποιήσει έχουν προκαλέσει ερωτηματικά και το θέμα πρόκειται να πάει στο Μαξίμου.

Και μπορεί λόγω των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά και στο θέμα του κοροναϊού να έχουν πάει πίσω ζητήματα που θεωρείται ότι πλήττουν την εικόνα της κυβέρνησης, αλλά το «καζάνι βράζει».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφτασαν στην εφημερίδα μας, ο κ. Σπηλιώπουλος φέρεται να προχωρά σε μια σειρά από αναθέσεις (μέχρι 600.000 ευρώ) με πρόχειρους διαγωνισμούς κάθε φορά με έναν συγκεκριμένο μειοδότη, εκμεταλλευόμενος την απόφαση του ΔΣ, που του δίνει το δικαίωμα να προχωρά, για λόγους άμεσης εκτέλεσης έργων, σε αυτήν τη διαδικασία.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:

1.       Στο θέμα της καθαριότητας, περίπου πριν από δύο μήνες, προέβη σε πρόχειρο διαγωνισμό, όπου προέκυψε μειοδότης, συγκεκριμένη εταιρεία, αφού πρώτο κόπηκε από τον διαγωνισμό άλλη, λόγω μη…προσκόμισης τεχνικών προδιαγραφών, η οποία όμως πήρε μετά από δυο μήνες το έργο με ανάθεση από τον πρόεδρο και με το ίδιο τίμημα!Η μειοδότρια,όμως, προσέφυγε στην Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, δικαιώθηκε και ακύρωσε την απόφαση του προέδρου του ΟΣΕ!

2.       Ο κ. Σπηλιόπουλος εισηγήθηκε στο ΔΣ την εκποίηση υλικού ως μη αξιοποιήσιμου, αξίας 1.000.000 ευρώ. Μετά από αντιδράσεις των μελών του ΔΣ, συγκροτήθηκε νέα επιτροπή αξιολόγησης του υλικού, η οποία απεφάνθη ότι το αναφερόμενο υλικό είναι αξιοποιήσιμο και χρήσιμο για τις ανάγκες του ΟΣΕ και, φυσικά, πολλαπλάσιας αξίας! Αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν το «πάγωμα» της διαδικασίας.

3.       Οι αναθέσεις προς εταιρεία φύλαξης (με δικαίωμα προέδρου) ως η τελευταία 571.393, 50 χωρίς να προβαίνει σε τακτικό διαγωνισμό . Εκτιμάται ότι το σύνολο των αναθέσεων αυτών ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του!

4.       Σε συγκεκριμένους σταθμούς του ΟΣΕ παρατηρούνται συνεχείς αναθέσεις σε συγκεκριμένες εταιρείες…

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις του κ. Σπηλιόπουλου, αλλά και τις ενέργειες του Μαξίμου, ώστε να μην υπάρχουν«γκρίζες σκιές» σε υποθέσεις που αφορούν το δημόσιο χρήμα.

απο το  www.paraskhnio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου