Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Βρέχει λεφτά ! (Αλλά όχι για τους εργαζόμενους)

Μπορεί η Κυβέρνηση να αρνείται να ζητήσει απο τις Τράπεζες να προβούν σε αναστολή πληρωμών για τις δανειακές υποχρεώσεις φυσικών προσώπων που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά σε άλλες περιπτώσεις κυριολεκτικά...

μοιράζει χρήμα!
Έτσι  δημοσιεύτηκε χτες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Φωτό), η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών  δεν θα πληρώνουν για όλο το 2020 την πληρωμή της δόσης για την κατοχή νόμιμης τηλεοπτικής άδειας.
Ο εργαζόμενος όμως που είδε την Σύμβαση εργασίας του να αναστέλλεται ή να μετατρέπετε σε εκ περιτροπής εργασία με το 50% των αποδοχών δεν δικαιούται αναστολή πληρωμής των λογαριασμών ΔΕΚΟ ή της δόσης του στεγαστικού δανείου.
Την ίδια ώρα με απόφαση της Κυβέρνησης δόθηκαν 11 εκ  Ευρώ σε γνωστό αυτοκινητόδρομο λόγω μειωμένης κίνησης και εδώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχει συμβεί στο εργασιακό περιβάλλον όσων απασχολεί η επιχείρηση αυτή.
Τέλος μόνο θυμηδία προκαλούν οι παραινέσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, να αγοράσουν οι εργαζόμενοι προγράμματα διαδραστικής αγωγής για τα παιδιά τους έναντι 5 Ευρώ. 
Σε μια περίοδο που αυτές τις πρωτοβουλίες θα έπρεπε να τις είχε πράξει το Δημόσιο.
Το ότι Υπουργοί διαφημίζουν προϊόντα - και μάλιστα στον τομέα της Εκπαίδευσης-, το αφήνουμε στην κρίση των κομματικών στελεχών της Κυβέρνησης. 

Εμείς απλά διαπιστώνουμε ότι όντως βρέχει λεφτά.

Αλλά αυτά δεν καταλήγουν στις τσέπες των πολλών, δηλαδή των εργαζομένων που πλήττονται καίρια απο την κρίση του κορωνοιού.

Αλήθεια συνάδελφοι, στον...πόλεμο Υπουργοί διαφημίζουν την πώληση  προϊόντων έναντι πενταεύρων; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου