Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Nέα επιστολή των νόθων της ΠΟΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κύριοι,

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2020, μεταξύ του Προεδρείου της Π.Ο.Σ. και του Διευθύνοντος 
Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.Φίλιππου Τσαλίδη, παρευρισκόμενου
και του Διευθυντή Προσωπικού κ.Γεωργίου Ανάγνου, μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό που προέρχεται από την πρώην εταιρεία ΕΕΣΣΤΥ, το οποίο στερείται Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθότι η προηγούμενη έχει λήξει από τις 20/7/2019.


Κύριε Σύμβουλε, 

Μας επαναλάβατε την ήδη γνωστή θέση σας, ότι δηλαδή κατά την μισθολογική ένταξη του προσωπικού θα προβλέπεται ως ανώτατο πλαφόν το ποσό των 100,00ευρώ ως αύξηση για τον πρώτο χρόνο.
Μας καταθέσατε δε ρητά και κατηγορηματικά, ότι το πλαφόν ίσχυσε και κατά την εφαρμογή της υπάρχουσας Σ.Σ.Ε. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όταν αυτή υπογράφηκε και συμπεριλαμβάνονταν οι ίδιοι όροι που προτείνετε και τώρα. 
​Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα, ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους, ότι ουδέποτε υπογράφηκε ή εφαρμόστηκε πλαφόν στη Σ.Σ.Ε. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γεγονός που διαβεβαίωσαν και με πρόσφατη ανακοίνωσή τους τα δύο Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ).
Με βάση τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι ουδέποτε υπήρξε συμφωνία για πλαφόν και κακώς εμμένετε αυτό να εφαρμοστεί στους εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ προκειμένου να υπογραφεί Σ.Σ.Ε.
Προκύπτει δε, ότι η ενημέρωση που έχετε από τα στελέχη σας, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τα οικονομικά της εταιρείας, είναι τουλάχιστον ελλιπής και εξάγονται λάθος συμπεράσματα.
Παρά την λανθασμένη κατά την άποψή μας εκφρασμένη θέση σας, τόσο στις αίθουσες των Δικαστηρίων όσο και στον ΟΜΕΔ, περί αμφισβήτησης του θεσμοθετημένου Β’θμίου οργάνου των εργαζομένων, που είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και την καταχρηστική επιλογή σας να διαβουλεύεστε με όποιους εσείς θεωρείτε “σωστό” χωρίς να έχετε το δικαίωμα αυτό, αφού είναι θέμα των συνδικάτων, ως Ομοσπονδία θεωρούμε ότι δεν ευθύνεστε για τα λανθασμένα στοιχεία που προφορικά μας αναφέρατε και πιστεύουμε ότι δεν θέλατε να παραπλανήσετε το Προεδρείο της Π.Ο.Σ. 
Σε κάθε περίπτωση όμως, αντιλαμβάνεστε ,ότι με οικονομικά στοιχεία τα οποία δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ’ ελάχιστο στην πραγματικότητα και αμφισβητούνται με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, δεν μπορεί να διεξαχθεί γόνιμη και σοβαρή διαπραγμάτευση προκειμένου να καταλήξουμε στην υπογραφή Σ.Σ.Ε. και τούτο έχει ως συνέπεια εντός της ίδιας εταιρείας να εργάζονται υπάλληλοι πολλών ταχυτήτων κάτι που δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποδεκτό ούτε από εμάς που εκπροσωπούμε τους εργαζόμενους αλλά ούτε και από εσάς που εκπροσωπείτε την εταιρεία!
Κατόπιν όλων των παραπάνω και με την πεποίθηση ότι θα ενημερωθείτε σωστά από τις υπηρεσίες σας αναμένουμε την πραγματοποίηση νέας συνάντησης.-

 
                  Ο Πρόεδρος         Ο  Γενικός Γραμματέας

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου