Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση Σ.Σ. Λαρισαϊκός (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
        Σε μία περίοδο που η Χώρα μας και οι πολίτες της, βιώνουν μια θανατηφόρα πανδημία και με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσήλωσης στα μέτρα περιορισμού προσπαθούν να σταθούν όρθιοι, η   Ιταλική  Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανακοίνωσε  την απόλυση των συμβασιούχων της τεχνικής βάσης, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, τέλος Απριλίου.
       Η Ιταλική  Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΕΕΣΣΤΥ), ξεχνώντας τον χαριστικό και σκανδαλώδη τρόπο, με τον οποίο εξαγόρασε τα φιλέτα του σιδηροδρόμου, ξεχνώντας ότι χρηματοδοτείται  αφειδώς από το υστέρημα του ελληνικού λαού με 50 εκατ. € το χρόνο, ετοιμάζεται να οδηγήσει  νέους ανθρώπους στην ανεργία, δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα στην τεχνική βάση του σιδηροδρόμου.
      Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι συνάδελφοι μας, μετά την εκπαίδευση και την πρώτη θητεία που πραγματοποίησαν με επιτυχία, είναι απολύτως απαραίτητοι για τη συνέχιση του έργου στην επισκευαστική βάση του σιδηροδρόμου και πρέπει να παραμείνουν.
     Καλούμε την Ιταλική Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:
1. Να ακυρώσει τις απολύσεις   που ανακοίνωσε.
2. Να ανανεώσει τις συμβάσεις των συναδέλφων μας, μετατρέποντας τες σε αορίστου χρόνου, στα πρότυπα των συμβάσεων των άλλων εργαζομένων της.
3. Να  επαναφέρει  στην εργασία τους συναδέλφους  που ολοκλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. 
      Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, να εγκαταλείψουν την “λογική” της πολιτικής αδιαφορίας η οποία τείνει να καταστεί “εγκληματική” και να ασχοληθούν σοβαρά με όσα πράττει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιβάλλοντας όρους και κανόνες.
      Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να ασχοληθεί προσωπικά με την Ιταλικών συμφερόντων εταιρεία και την αισχίστου είδους συμπεριφορά του διορισμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ διευθύνοντος συμβούλου, καθώς και με τις παραλείψεις των αρμοδίων στο υπουργείο και να σταθεί στο πλάι των εργαζομένων.
      Από την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποκομίσει οφέλη ΜΟΝΟ η εταιρεία αλλά και οι εργαζόμενοι.
      Ο «Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ» σε συνεργασία με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, θα προχωρήσει με δυναμικές πρωτοβουλίες και με όλα τα μέσα, ώστε να μην περάσουν αυτές οι αντί σιδηροδρομικές και αντεργατικές μεθοδεύσεις.

            
Την ανακοίνωση υπογράφουν και αποστέλλουν οι ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ καθώς όπως ενημερωθήκαμε απο μέλη του Προεδρείου του Σ.Σ. Λαρισαϊκός ΔΕΝ είχαν καμία γνώση του θέματος και δεν είχαν δώσει έγκριση ή αποστείλει παρατηρήσεις. 
Παρόλα αυτά την ανακοίνωση δεν υπέγραφαν ο Πρόεδρος και ο Γ.Γραμματέας αλλά παρελκυστικά "Το Προεδρείο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου