Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ηλίας Γκιουλάκης / 200 άτομα σε ένα λεωφορείο και γραμμές σε ιδιώτες

 

Ο Ηλίας Γκιουλάκης, στέλεχος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ μίλησε στην «Οικονομία στο Κόκκινο» και στον Στάθη Σχινά. Διακόσια άτομα συνωστίζονται τις ώρες αιχμής στα λεωφορεία-φυσαρμόνικες στην Αθήνα και 80 με 100 στα απλά λεωφορεία

κατήγγειλε μιλώντας στην οικονομία στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά ο Ηλίας Γκιουλάκης στέλεχος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Αθήνας. 

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι παρότι υπάρχου διαθέσιμα οχήματα δεν κινούνται λόγω έλλειψης προσωπικού και η κυβέρνηση προωθεί την παρ5άδοση γραμμών σε ιδιώτες όπως το 1992. 

Ο κ. Γκιουλάκης κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει πλην ενός μουσαμά περιξ της θέσης του οδηγού κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες  ενώ δεν υφίσταται κανένας έλεγχος για τους επιβάτες οι οποίοι συνωστίζονται χωρίς καμιά απόσταση . 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων υπάρχουν ήδη κρούσματα στην κεντρική υπηρεσία του Οργανισμού. 

Οι εργαζόμενοι ήδη πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις να αμαξοστάσιο και θα πραγματοποιήσουν παναττική γενική συνέλευσή την άλλη εβδομάδα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

1 σχόλιο:

  1. Η εμμονή της ΝΔ με την παράδοση των πάντων σε ιδιώτες, είναι η κεντρική και απόλυτη θέση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Το ίδιο κάνουν με την Υγεία, την ασφάλιση, την Παιδεία, το περιβάλλον κλπ. Όλα στους ιδιώτες, όλα τσιμέντο να γίνουν, όλα για την "ανάπτυξη" χωρίς μέριμνα για το λαό και το αύριο. Όπου εφαρμόστηκε υπήρξε καταστροφική για τους εργαζόμενους, το περιβάλλον και τους μη έχοντες και κατέχοντες, αλλά κάποιοι από αυτούς (πολλοί δυστυχώς), παραβλέπουν και εθελοτυφλούν. Δεν ενημερώνονται ή δεν θέλουν να ενημερωθούν, για τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων και ψηφίζουν "αυτούς" για να φύγουν οι "άλλοι". Θύματα της ελλιπούς πληροφόρησης και της παραπληροφόρησης, πάνε στην κάλπη και ψηφίζουν ότι τους προωθούν τα συστημικά ΜΜΕ των γνωστών και μη εξαιρετέων καναλαρχών. Μετά καρφώνονται στην κλειδαρότρυπα των Μπίγκ Μπράδερ και των Μπάρτελορ. Αναρωτηθήκανε γιατί ο Μητσοτάκης απέφυγε με κάθε τρόπο την αντιπαράθεση με τους άλλους Αρχηγούς των κομμάτων, προεκλογικά; Το "προεκλογικά να κάνουμε όσα ντιμπέιτ θέλετε κ. Τσίπρα", έγινε "πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο κώλος του πόνεϊ", γιατί θα αποκαλυπτόταν για άλλη μια φορά η γύμνια των προγραμμάτων, η ένδεια επιχειρημάτων και το "ολίγον" του ανδρός. Τα 20 μύρια που μοίρασαν στα ΜΜΕ εν μέσω καραντίνας, λειτούργησαν αγιοποιητικά για τον Μωϋσή, αλλά σύντομα θα φανεί πως ο "Βασιλιάς είναι γυμνός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή