Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Ενημέρωση και επιστολές για COVID

 
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι

Την Τρίτη 30.11.2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση από αντιπροσωπεία του προεδρείου με τον Διευθυντή Λειτουργίας, ΚοZucalla, προκειμένου να ενημερωθεί για τρέχοντα, αλλά και πάγια, σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Διευθυντής δεσμεύτηκε για την επίσπευση των παρακάτω σημαντικών ζητημάτων:

·        Άμεσες προσλήψεις στο προσωπικό αμαξοστοιχιών, των οποίων ο αριθμός θα καθοριστεί ειδικότερα από τις πραγματικές ανάγκες που παρατηρούνται στον κλάδο.

     Τέσσερις προσλήψεις οδηγών λεωφορείων, όπου μία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο και τρεις τον Ιανουάριο.

·        Μελέτη για την κατασκευή αποδυτηρίων στους χώρους εργασίας. (Κατατέθηκαν οι προτάσεις μας υποδεικνύοντας τους χώρους που δύναται να κατασκευαστούν.)

·        Σύντομα θα ολοκληρωθεί η καταβολή ποσού,προκειμένου να δημιουργηθεί το ταμείο συνοδών.

Η  συζήτηση έλαβε χώρα σε ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και από τις δύο πλευρές και συμφωνήθηκε, πολύ σύντομα να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση, ούτως ώστε να μπορέσουν να επιλυθούν ουσιώδη ζητήματα.

Επιστολή για COVID προς Δ.Α.Δ. 

Κυρία Διευθύντρια,

Όπως γνωρίζετε, το τελευταίο διάστημα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία παρατηρούνται και μέσα στο κτίριο της εταιρείας. Δεδομένου ότι η εργασία λαμβάνει χώρα σε κλειστούς χώρους, με συχνά έλλειψη κατάλληλου εξαερισμού, η τήρηση της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ εργαζομένων ή και τρίτων και του προβλεπόμενου συνολικού αριθμού ατόμων ανά μονάδα επιφανείας, μπορεί να περιορίσει σημαντικά τη μετάδοση του ιικού φορτίου. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, εκτιμούμε ότι στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων ασφαλείας θα πρέπει να εφαρμοστούν τα ακόλουθα:

·         Τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, καθώς και παροχή αυτής υποχρεωτικά σε όλες τις Διευθύνσεις της εταιρείας.

·         Έλεγχος στους χώρους ,σχετικά με την τήρηση των μέτρων (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα, αποστάσεις κ.α)

·     Δωρεάν rapid test στους εργασιακούς χώρους για όλους τους εργαζόμενους

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ


 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 


                     ΒΑΣ. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                        ΣΩΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου