Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ : Ως εδώ !!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 Η κατάσταση η οποία βρίσκεται σήμερα ο ΟΣΕ είναι ίσως από τις πιο δύσκολες του Σιδηρόδρομου στην Ελλάδα

στη διάρκεια λειτουργίας του στα 150 χρόνια. 

             Η έλλειψη χρηματοδότησης που υπάρχει για τη συντήρηση της υποδομής σε συνδυασμό με τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού (στις 31/12/2021 υπηρετούσαν 846 συνάδελφοι στον ΟΣΕ), δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα το οποίο μας προβληματίζει έντονα για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ομαλή λειτουργία επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών.

 

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

 

          Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έγκαιρα έχει προειδοποιήσει τόσο τις ηγεσίες του Οργανισμού όσο και τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Μεταφορών, ότι θα φτάσουμε σε αυτό το οριακό σημείο λειτουργίας.

          Η έλλειψη προσωπικού είναι εμφανής σε όλες τις λειτουργίες του Σιδηροδρόμου: Σταθμοί κλείνουν από έλλειψη Σταθμαρχών και Κλειδούχων, οι Ομάδες Γραμμής είναι υποστελεχωμένες. Το ίδιο ισχύει και για τους Ηλεκτρολόγους – Ηλεκτρονικούς του δικτύου, Χειριστές Μηχανημάτων, Επισκέπτες και Διοικητικό προσωπικό.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

          Ο ΟΣΕ σήμερα λειτουργεί με το φιλότιμο των συναδέλφων και την υπερεργασία. Το προσωπικό με μέσο όρο ηλικίας τα 55 χρόνια περίπου καταπονείταιμε ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του. 

Ως εδώ όμως.

         Αυτό που ζούμε εμείς καθημερινά, θα πρέπει να το μάθει και η κοινωνία. Η ανάπτυξη που τάζει η Κυβέρνηση περνάει μέσα από τις μεταφορές και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό τον τομέα παίζει ο ΟΣΕ. 

 

Ζ Η Τ Α Μ Ε άμεσα προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου και πιστοποιημένου προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες της ασφαλής λειτουργίας του ΟΣΕ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (Φ.Ι.Δ.)

ΟΛΟΙ στις τετράωρες στάσεις εργασίας στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2022 από τις 12.00’ έως τις 16.00’.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

 

                                                                                             ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου