Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Χωρίς Βαρέα οι νεοι τεχνίτες - Το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ «ποστάρει» quiz

 Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο κατώτερο των συνδικαλιστικών περιστάσεων είναι το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Την ώρα που η πλειοψηφία των μελών του -νέοι τεχνίτες- δεν

είναι ενταγμένοι στα Βαρέα & Ανθυγιεινά (ενώ η ειδικότητα τους εύκολα μπορεί να μπει από την Hellenic ) το ΣΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ ασχολείται με ….quiz. 

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του συνδικάτου , Σωματείο βγάζει ανακοινώσεις αναρωτώμενο και όχι καταγγέλλοντας τυχόν παρατυπίες της εργοδοσίας. 

Πως όμως να μιλήσει η ηγεσία του ΣΕΠ για παρατυπίες & πως να κάνει δράσεις για την ένταξη των νέων τεχνιτών στα Βαρέα , όταν συνδικαλιστής  της ΔΑΚΕ αντιμετωπίζει  κακουργηματικές διώξεις για το έγκλημα των Τεμπων, ενω σε άλλο συνδικαλιστή της έχει καταταχθεί μήνυση για εξύβριση. 

Και πλέον όταν σε 7 Διευθυντάδες  εκ των οποίων κάποιοι συνδικαλιστές, έχουν ασκηθεί διώξεις για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ενώ υπάρχουν και προφυλακίσεις , είναι αυτονόητος ο χαρακτηρισμός ΕΓΚΛΗΜΑ. Όχι δυστύχημα , ΕΓΚΛΗΜΑ. 


Αν η ΔΑΚΕ και το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ νομίζουν ότι θα τους χαριστούμε , να είναι απόλυτα βέβαιοι ότι ακόμα δεν έχουμε αρχίσει να ασχολούμαστε καν. 

Ξαναρωτάμε λοιπόν τον Πρόεδρο του ΣΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δημοσιεύει quiz αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των εργαζόμενων που εκπροσωπεί.

Δέχεται να ζητηθει άδεια για να δημοσιευτεί η κατάθεση του στον εφέτη ανακριτή ; 

Θα ασχοληθεί με τα προβλήματα των νέων τεχνιτών, πότε θα ενταχθούν στα Βαρέα & Ανθυγιεινά  ; 

Η φωτογραφία με νέους  συναδέλφους μας τεχνίτες να εργάζονται στη Πάτρα  κάτω από ομπρέλες , χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, δεν τον προσβάλει ως συνδικαλιστή ; 

Κάποιοι μπορεί να φεύγουν στην σύνταξη και να αφήνουν γραφικούς να διαχειρίζονται τις επικοινωνίες ενός Σωματείου. 

Οι εργαζόμενοι όμως , τι φταίνε ; 

Ερωτηματικό φυσικά παραμένει αν οι εργαζόμενοι, δέχονται αυτού του είδους την εκπροσώπηση! 

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου