Συνεδρίασε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο και αποφάσισε την άμεση υπαγωγή 30,000 εργαζομένων σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας .Όλα τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επιλογή των εργαζομένων με βάση την ηλικία τους και το πόσα κοντά είναι στην σύνταξη .
Εν τω μεταξύ , πολλές εφημερίδες το Σαββατοκύριακο έγραψαν ότι ΟΣΕ , ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ ΟΑΣΑ έχουν στείλει επιστολές στο Υπουργείο , αναφέροντας πως δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό .
Δείτε πόσοι και από που φεύγουν
Φεύγουν όλοι όσοι έχουν 12- 24 μήνες μέχρι τη συνταξιοδότησή τους
- Θα πάρουν όλη τη σύνταξη
- Όσοι φεύγουν μετά από εφεδρεία δεν δικαιούνται αποζημίωση απόλυσης
- Απολύονται περίπου 7.000 απο οργανισμούς που καταργούνται και θα πάρουν αποζημίωση
- Απο το '12 και μετά η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συνολική αναδιάρθρωση και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
- Αν προκυψει πλεονάζον προσωπικό, θα απολυθεί
Σε μία ιστορική συνεδρίαση για την μεταπολεμική Ελλάδα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε στην ουσία απολύσεις στο δημόσιο. Σύμφωνα με τις αποφάσεις τίθενται σε εφεδρεία τους επόμενους 2,5 μήνες 28.000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ
18.000-2000 μόνιμοι και αορίστου χρόνου που χρειάζονται 12-24 μέχρι να συνταξιοδοτηθούν
6.000-7.000 από ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, αλλά και υπηρεσίες του δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται
3.000-4.000 άτομα που συνεχίζουν να εργάζονται ενώ έχουν συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης
1.000 υπάλληλοι Υ.Ε. Και Δ.Ε. Υπάλληλοι των φορέων που καταργούνται
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Η πρώτη αφορά όσους βρίσκονται 12- 24 μήνες πρίν τη σύνταξη και υπηρετουν σε ΝΠΔΔ και σε ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου αλλά και οι υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ με σχέση δημοσίου δικαίου (δράση 1 και 2). Αυτοί θίγονται λιγότερο αφού βγαίνουν μεν σε εφεδρεία αλλα θα πάρουν κανονικά και χωρίς μείωση τη σύνταξή τους και υπολογίζονται σε 18-20.000. Αρα, η απώλειά τους είναι οι μειωμένες αποδοχές που θα πάρουν μέχρι τη συνταξιοδότησή τους αφού όπως προβλέπει ο νόμος, όποιος βγαίνει σε εφεδρεία παίρνει το 60% του μισθού του.
Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται σε οργανισμούς οι οποίοι καταργούνται οι συγχωνεύονται οι οποίοι ουσιαστικά απολύονται. Υπολογίζεται οτι ο αριθμός τους είναι περίπου 7.000 και είναι αυτοί που περιλαμβάνονται στις δράσεις 3 και 6 στην ανακοίνωση που παρατίθεται παρακάτω.
Στην ενημέρωση που έκαναν μετά οι υπουργοί οικονομικών και διοικητικής μεταρρύθμισης στους δημοσιογράφους είπαν οτι όλοι αυτοί που θα περάσουν ενα χρόνο σε καθεστώς εφεδρείας θεωρούνται ως απολυμένοι αλλα θα αποζημιωθούν πλήρως.
Απο όλες αυτές τις δράσεις το δημοσιονομικό όφελος θα είναι 300 εκατομμύρια ευρώ και θα φανεί το 2012 ενώ όπως είπε ο κ. Βενιζέλος η τρόικα έχει δεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης, ως ένα απλό, εύκολο και ασφαλές δημοσιονομικό μέτρο.
Επίσης, Απο το 2012 και μετά η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συνολική αναδιάρθρωση και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Αν προκύψει πλεονάζον προσωπικό, με βάση το νέο σχεδιασμό του κράτους, αυτό θα απολυθεί.
ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Το Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε σήμερα την πρόταση για το νέο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας που διαμορφώθηκε από την διυπουργική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό και μετά από διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
Η παρούσα πρόταση για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας είναι αποτέλεσμα πολύωρων συνεδριάσεων της Διυπουργικής Επιτροπής, που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι, επίσης, το αποτέλεσμα μακρών και δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, η οποία επέμενε στην άποψη ότι η εργασιακή εφεδρεία έπρεπε να είναι προθάλαμος απολύσεων και όχι προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Κατά τις συζητήσεις με τη Τρόικα παρουσιάστηκαν διάφορες πιθανές λύσεις μεταξύ των οποίων και η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, πρόταση που η Κυβέρνηση δήλωσε έτοιμη να αποδεχθεί σε περίπτωση συμφωνίας της Τρόικα.
Η πρόταση που τελικά διαμορφώσαμε, είναι η ηπιότερη δυνατή εκδοχή ως προς τις κοινωνικές επιπτώσεις, ενώ παράλληλα τηρεί τις δεσμεύσεις του Μνημονίου: α) για ένταξη 30.000 εργαζομένων του δημόσιου τομέα, β) εξοικονόμηση, εντός του 2012, 300 εκ. Ευρώ, και γ) ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τα τέλη του 2011.
Ειδικότερα, η πρόταση διαρθρώνεται σε δύο φάσεις και επτά διαφορετικές αλλά συμπληρωματικές δράσεις:
ΦΑΣΗ Α΄ (2011):
Δράση 1η: Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, και σε ΝΠΔΔ και σε ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι κατά τους επόμενους 12-24 μήνες αποκτούν δικαίωμα εξόδου με πλήρη σύνταξη, τίθενται σε καθεστώς εφεδρείας. Μετά το τέλος της περιόδου εφεδρείας οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται με πλήρη σύνταξη, το επίπεδο της οποίας δε θίγεται από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
Δράση 2η: Οι υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ με σχέση δημοσίου δικαίου, οι οποίοι κατά τους επόμενους 12-24 μήνες αποκτούν δικαίωμα εξόδου με πλήρη σύνταξη, τίθενται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, αφού προηγουμένως τερματιστεί η υπαλληλική σχέση τους με κατάργηση των οργανικών θέσεων που κατέχουν. Μετά την ολοκλήρωση της προσυνταξιοδοτικής περιόδου, οι παραπάνω υπάλληλοι λαμβάνουν πλήρη σύνταξη, το επίπεδο της οποίας δεν θίγεται από τη περίοδο του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος.
Από τις ανωτέρω δύο δράσεις εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρωθεί αριθμός 18-20.000 εργαζομένων.
Δράση 3η: Οι εργαζόμενοι στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που καταργούνται, και μέρος των εργαζομένων των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ των φορέων που απορροφώνται, συγχωνεύονται ή περιορίζονται, τίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Η διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι που διαθέτουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, επαναπροσλαμβάνονται το ταχύτερο δυνατόν με βάση τα όσα προβλέπονται στο σχετικό ΠΔ. Θα δημιουργηθούν ειδικά προγράμματα επανακατάρτισης, στο πλαίσιο του ΟΑΕΔ, για όσους εργαζόμενους παραμείνουν στο καθεστώς εφεδρείας.
Από τη δράση αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρωθεί αριθμός περίπου 1.000 εργαζομένων.
Δράση 4η: Τερματισμός του προνομιακού καθεστώτος που έχει δοθεί σε δημοσίους υπαλλήλους και λοιπούς εργαζομένους που έχουν ήδη δικαίωμα πλήρους σύνταξης να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία, παρατείνοντας το ηλικιακό όριο υποχρεωτικής αποχώρησης (δε θα ενταχθούν σε εφεδρεία αλλά σε άμεση συνταξιοδότηση).
Δράση 5η: Προβλέπεται ταχεία διαδικασία εντοπισμού υπηρεσιακών μονάδων φορέων της κεντρικής κυβέρνησης που δεν έχουν λόγο ύπαρξης ή διαθέτουν πολύ μεγάλο ποσοστό πλεονάζοντος προσωπικού. Η αξιολόγηση θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με νομοθετημένα αντικειμενικά κριτήρια που εφαρμόζονται αυτόματα. Από το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές τις υπηρεσιακές μονάδες, θα ζητηθεί να αποδεχθεί μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες ή, αλλιώς, να ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας λόγω κατάργησης της οργανικής θέσης του.
Δράση 6η: Συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η αναδιάρθρωση ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Για τους εργαζόμενους στους φορείς αυτούς θα ισχύσουν τα προβλεπόμενα στη δράση 3.
Από τις δράσεις 5 και 6 εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρωθεί αριθμός περίπου 6-7.000 εργαζομένων.
ΦΑΣΗ Β' (2012-13):
Δράση 7η : Οργανώνεται διαδικασία αξιολόγησης της διάρθρωσης, των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, στο πλαίσιο των ευρημάτων της πρόσφατης μελέτης του ΟΟΣΑ για την ελληνική δημόσια διοίκηση, με στόχο τη μείωση των υφιστάμενων υπηρεσιακών μονάδων (όχι των θέσεων του υπηρετούντος προσωπικού) κατά περίπου 30%. Η αξιολόγηση θα γίνει με αξιοποίηση της Τεχνικής Βοήθειας της Ε.Ε., με τη συμμετοχή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων και του ΟΟΣΑ. Ειδικά ως προς την αξιολόγηση του προσωπικού, η διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει και δεν θα είναι δυνατόν να απορροφηθεί παραγωγικά σε άλλες θέσεις στο δημόσιο τομέα, θα ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας και σε προγράμματα επανακατάρτισης και εναλλακτικής κοινωνικής απασχόλησης.
newsit.gr
Τα σημερινά ΝΕΑ γράφουν
Τριών ταχυτήτων θα είναι η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας κατά την πρώτη φάση του μέτρου εντός του 2011, που σύμφωνα με τις αποφάσεις του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ μέσα στο επόμενο έτος.
Οι διαδικασίες - πιο ήπιες από τις αρχικές - αφορούν περίπου 20.000 από τους συνολικά 30.000 υπαλλήλους που θα επηρεαστούν και για τους οποίους παρέχεται ουσιαστικά ένα άτυπο πρόγραμμα πρόωρης αλλά πλήρους συνταξιοδότησης. Περίπου 4.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν άμεσα στην εφεδρεία και τον προθάλαμο της απόλυσης, ενώ οι λοιποί θα έχουν δυνατότητα επιλογής μεταξύ μετάθεσης σε συγκεκριμένη θέση ή εφεδρείας.
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ. Υπάρχουν ωστόσο «γκρίζες ζώνες» κατά τη διαδικασία εφαρμογής των νέων μέτρων. Ετσι, αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα λάβουν αποζημίωση όσοι απολυθούν, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως αυτό θα εξαρτηθεί από την προθεσμία ειδοποίησης των υπαλλήλων. Για παράδειγμα, σε περίπτωση κατά την οποία η υπαγωγή στην εφεδρεία θεωρηθεί προειδοποίηση, τότε δεν πάρουν αποζημίωση.
Παράλληλα, στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλήξει ακόμη κατά πόσον ο υπολογισμός του 60% των βασικών αποδοχών - η χορήγησή του προβλέπεται για όσο διάστημα διαρκεί η εφεδρεία - θα γίνεται βάσει του νέου ή του παλαιού μισθολογίου.
Αμεσα θιγόμενοι είναι, πάντως, περίπου 1.000 εργαζόμενοι στους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα που έχει ανακοινωθεί ήδη η κατάργησή τους και μέρος των εργαζομένων Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όσους φορείς επίσης ανακοινώθηκε ότι απορροφώνται, συγχωνεύεται ή περιορίζονται. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα τεθούν απευθείας σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Ανάλογη τύχη θα έχουν σταδιακά και εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που θα μπουν σε διαδικασία κατάργησης ή συγχώνευσης.
Για το τρέχον έτος, εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν περίπου 6.000 - 7.000 εργαζόμενοι μέσω της διαδικασίας αυτής και σε συνδυασμό με την κυβερνητική απόφαση για αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού, που απασχολείται σε υπηρεσιακές μονάδες των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης.
Από το προσωπικό αυτό, «θα ζητηθεί να αποδεχθεί μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες ή, αλλιώς, να ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας λόγω κατάργησης της οργανικής θέσης του». Η επιλογή των υπηρεσιακών μονάδων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης ή διαθέτουν μεγάλο ποσοστό πλεονάζοντος προσωπικού θα γίνει στη βάση νομοθετημένων αντικειμενικών κριτηρίων και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Για όσους υπαλλήλους βρεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, θα δημιουργηθούν ειδικά προγράμματα επανακατάρτισης μέσω του ΟΑΕΔ, ενώ παραμένουν σε ισχύ οι ρυθμίσεις που δίνουν τη δυνατότητα κάλυψης του 10% των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμου προσωπικού, του 30% εποχικών θέσεων και προβάδισμα σε θέσεις μερικής απασχόλησης. Εκτός Δημοσίου θα βρεθούν άμεσα όσοι υπάλληλοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους σύνταξης και κάνουν χρήση ειδικών ρυθμίσεων, που επιτρέπουν την παραμονή τους στην ενεργό υπηρεσία με παράταση του ηλικιακού ορίου υποχρεωτικής αποχώρησης.
Το μεγάλο μέρος εργαζομένων, περίπου 18.000 - 20.000 - θα προέλθει από όσους τους επόμενους 12- 24 μήνες αποκτούν δικαίωμα εξόδου από το Δημόσιο με πλήρη σύνταξη.
Πρόκειται αφενός για εργαζόμενους αορίστου χρόνου στον στενό δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας και αφετέρου για μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους (με σχέση δημοσίου δικαίου) του στενού δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς με τερματισμό της υπαλληλικής τους σχέσης και κατάργηση των οργανικών θέσεών τους.
ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, με την ολοκλήρωση της περιόδου εφεδρείας ή της αντίστοιχης προσυνταξιοδοτικής περιόδου οι εργαζόμενοι αυτοί θα λάβουν πλήρη σύνταξη σε αντίστοιχο επίπεδο εκείνης που θα έπαιρναν εάν αποχωρούσαν με κανονικές διαδικασίες από το Δημόσιο.
«Για τον μεγαλύτερο αριθμό των υπαγομένων στο νέο καθεστώς, η εφεδρεία δεν οδηγεί στην αβεβαιότητα της ανεργίας αλλά στη σιγουριά της συνταξιοδότησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η εισήγηση που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο
Και η Ελευθεροτυπία
Στο εκτελεστικό απόσπασμα με επτά βολές που καλύπτουν όλο το Δημόσιο και αφορούν όλους τους εργαζομένους στήνει η κυβέρνηση τους δημόσιους υπαλλήλους ρίχνοντας στον Καιάδα της εφεδρείας 30.000 εργαζόμενους μέσα στο επόμενο τρίμηνο και ανοίγοντας παράθυρο μαζικών απολύσεων από το 2012, καθώς εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ θα κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις υπηρεσίες αξιολογώντας τους υπαλλήλους με στόχο να μπει μαχαίρι στο 30% των υπηρεσιών και με το ΑΣΕΠ να μετατρέπεται από Ανωτατη Αρχή για τις προσλήψεις σε Ανώτατη Αρχή για τις προαναγγελθείσες απολύσεις, δηλαδή την εφεδρεία.
Το μέτρο της εφεδρείας απλώνεται σαν βεντάλια σε όλο τον δημόσιο τομέα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και περιλαμβάνει όλους τους υπαλλήλους (και τους μόνιμους και όσους έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου) και ενώ για τους επόμενους τρεις μήνες προβλέπεται ο εξοβελισμός 30.000 υπαλλήλων -κυρίως εκείνων που είναι ένα ή δύο χρόνια πριν από τη σύνταξη-, το χειρότερο είναι ότι ταυτόχρονα ανοίγεται για το 2012 και 2013 η πόρτα των μαζικών απολύσεων με μείωση κατά 1/3 όλων των υπηρεσιακών μονάδων του Δημοσίου.
Το τελευταίο ισοδυναμεί με Αρμαγεδδώνα που θα επέλθει επί δικαίους και αδίκους στο Δημόσιο, καθώς επιστρατεύονται εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ και τεχνικοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να περάσουν από αξιολόγηση όλο το προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες με στόχο να πέσει μαχαίρι κατά 30%.Ταυτόχρονα αναζητούνται με ταχεία διαδικασία οι υπηρεσίες εκείνες που ανήκουν στην κεντρική κυβέρνηση και θα κριθεί ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι οποίες θα καταργηθούν αυτοδικαιώς και οι υπάλληλοί τους θα πρέπει να αποδεχτούν υποχρεωτικά μετάταξη ή διαφορετικά θα ενταχθούν σε εφεδρεία. Το βάρος των 30.000 που θα μπουν άμεσα στην εφεδρεία θα σηκώσουν οι υπάλληλοι που βρίσκονται ένα ή δύο χρόνια πριν από τη σύνταξη, όμως από τον καινούργιο χρόνο (2012) όπως και τον επόμενο (2013), που το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει την απομάκρυνση 120.000 υπαλλήλων, θα μπουν στην εφεδρεία υπάλληλοι που οι υπηρεσίες τους θα καταργηθούν.
Η εξοικονόμηση εντός του 2012 προβλέπεται να είναι της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ και η πρόταση της κυβέρνησης περιλάμβανει επτά δράσεις που ολοκληρώνονται μέχρι το 2013. Οι έξι πρώτες δράσεις θα λάβουν χώρα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και πάντως οπωσδήποτε μέσα στο 2011 και είναι αναλυτικά οι εξής:
1η δράση: Οσοι εργαζόμενοι Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ έχουν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και συνταξιοδοτούνται με πλήρη σύνταξη τους επόμενους 12 ή 24 μήνες μπαίνουν στην εφεδρεία.
2η δράση: Οσοι μόνιμοι υπάλληλοι (Δημοσίου και ΝΠΔΔ) συνταξιοδοτούνται μέσα στους επόμενους 24 μήνες τερματίζεται η υπαλληλική σχέση τους με την υπηρεσία και καταργείται η οργανική θέση την οποία κατέχουν. Στη συνέχεια μπαίνουν σε καθεστώς προσυνταξιοδότησης.
Αυτοί οι υπάλληλοι έχει υπολογιστεί ότι είναι 18.000 με 20.000 σε όλο τον δημόσιο τομέα.
3η δράση: Οι εργαζόμενοι που είναι απόφοιτοι Λυκείου ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης και ανήκουν σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που καταργούνται ή συγχωνεύονται μπαίνουν επίσης σε καθεστώς εφεδρείας. Η όλη διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Οσοι έχουν τις προϋποθέσεις, θα επαναπροσλαμβάνονται το ταχύτερο σε αναλογία ένας προς δέκα. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν προγράμματα επανακατάρτισης στο πλαίσιο του ΟΑΕΔ για όσους παραμείνουν στο καθεστώς εφεδρείας. Ο αριθμός των εργαζομένων που θα μπουν στην εφεδρεία με αυτό τον τρόπο έχει υπολογιστεί ότι είναι 1.000 υπάλληλοι.
4η δράση: Φεύγουν με άμεση συνταξιοδότηση όσοι, παρά το γεγονός ότι είχαν δικαίωμα πλήρους σύνταξης, παρέμεναν στην ενεργό υπηρεσία, σύμφωνα με δικαίωμα που η ίδια η πολιτεία τους είχε δώσει να παρατείνουν το ηλικιακό όριο της υποχρεωτικής αποχώρησης από την εργασία τους.
5η δράση: Με ταχείς διαδικασίες θα εντοπιστούν μονάδες και υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης που δεν έχουν λόγο ύπαρξης ή διαθέτουν πολύ μεγάλο ποσοστό πλεονάζοντος προσωπικού. Η αξιολόγηση θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ με νομοθετημένα αντικειμενικά κριτήρια που θα εφαρμοστούν άμεσα, αλλά προς το παρόν κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι αυτά. Από αυτούς τους εργαζόμενους θα ζητηθεί να αποδεχτούν μετάθεση σε άλλη υπηρεσία και όσοι αρνηθούν θα ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας.
6η δράση: Θα αναζητηθούν και άλλοι φορείς ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, τα οποία θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν. Πάλι με διαδικασία η οποία θα τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ οι εργαζόμενοι θα τεθούν σε εφεδρεία. Από αυτούς θα επαναπροσληφθεί το 10% και οι υπόλοιποι θα ενταχθούν σε προγράμματα επανακατάρτισης του ΟΑΕΔ. Συνολικά αυτοί οι εργαζόμενοι (της 5ης και 6ης δράσης) υπολογίζεται ότι θα είναι 6.000 με 7.000.
7η δράση: Τέλος, στη δεύτερη φάση του προγράμματος της μείωσης του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, που αφορά τα έτη 2012 και 2013, θα ανοίξει διαδικασία αξιολόγησης της διάρθρωσης και των αρμοδιοτήτων του προσωπικού όλων των δημόσιων υπηρεσιών στο πλαίσιο πρόσφατης μελέτης του ΟΟΣΑ για την ελληνική δημόσια διοίκηση. Η αξιολόγηση θα γίνει με αξιοποίηση της τεχνικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη συμμετοχή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων του ΟΟΣΑ. Ειδικά στην αξιολόγηση του προσωπικού η διαδικασία θα τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Στόχος θα είναι η μείωση των υπηρεσιακών μονάδων (όχι των θέσεων του προσωπικού) κατά 30%. Το προσωπικό που θα κριθεί πλεονάζον και δεν θα μπορέσει να απορροφηθεί παραγωγικά σε άλλες θέσεις στο Δημόσιο θα ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας και στη συνέχεια σε προγράμματα επανακατάρτισης και εναλλακτικής κοινωνικής απασχόλησης.
Κατόπιν όλων αυτών αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στο θέμα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, μετά και τις έντονες πιέσεις της τρόικας να γίνουν δραστικότατες περικοπές στις δαπάνες. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μελετά πλέον το ενδεχόμενο για το 2012 και 2013 οι προσλήψεις να παγώσουν εντελώς ή να ισχύσει η αναλογία 1-15. *
KAI AYTA.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά είναι τα μέτρα που πρόκειται να βιώσουν οι πολίτες για τα επόμενα χρόνια:
- Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές από το 2012
- Αναθεωρούνται οι φορολογικές εκπτώσεις για παιδιά
- Αυξάνονται κατά 60% τα τεκμήρια διαβίωσης
- Αυξάνεται η φορολογία στα αυτοκίνητα και τα τέλη κυκλοφορίας
- Καταργούνται τα αφορολόγητα όρια για πρώτη κατοικία και περιουσία
- Αυξάνεται ο συντελεστής φόρου ακινήτων κατά 10 με 15% από το 2014
- Καταργούνται οι αντικειμενικές από το 2015 και υπολογίζονται με τις τρέχουσες εμπορικές τιμές
- Αυξάνεται η φορολογία καπνού
- Αυξάνονται οι ειδικοί φόροι στα αλκοολούχα
- Αυξάνεται ο ΦΠΑ στο 23% για το κρασί
- Εφαρμόζεται ελάχιστη φορολογία στους ελέυθερους επαγγελματίες με αντικειμενικά κριτήρια μετά το ετήσιο τέλος των 300 ευρώ
Περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα
- Μείωση των επικουρικών
- Ειδική εισφορά για τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ
- Περικοπές στις παροχές του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας
- Μείωση των επιδομάτων ανεργίας και κατάργηση των επιδομάτων σε εποχικά απασχολούμενους
- Μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ και των κατώτερων συντάξεων όλων των Ταμείων
- Αύξηση εισφορών για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ
- Αύξηση εισφορών στο Ταμείο Επιστημόνων και ΟΑΕΕ
- Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εφάπαξ επιδομάτων
- Μείωση 6% στις συντάξεις του ΝΑΤ
- Μείωση συντάξεων στον ΟΤΕ
Αύξηση εισφορών και επιβαρύνσεις στα Ταμεία
- Εφαρμογή του “χρυσού κανόνα” των ισοσκελισμένων προϋπλογισμών στα Ταμεία
- Αύξηση κατά 40% της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και Ταμεία
- Ενιαίες παροχές υγείας στα Ταμεία
- Μείωση των επιδομάτων σε χρήμα προς ασφαλισμένους
- Πληρωμή επίσκεψης και εξετάσεων από ανασφάλιστους στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων
- Σύμβαση δημοσίων νοσοκομείων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρειές
- Μείωση των επιδοτήσεων σε ορεινές και μειονεκτούσες περιοχές
- Εφαρμογή του θεσμού της κάρτας εργασίας για όλους τους εργαζόμενους
- Σύσταση Ταμείου ανεργίας (αλληλεγγύης) για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ
ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!!!
http://ecoleft.files.wordpress.com/2011/09/gap_gevara.jpg
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΩΣΤΟΣ "GP"
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΣΕ ΜΕΓΙΣΤΕ ΤΣΑΛΑΒΟΥΧΤΑΡΑ!!! ΓΙΩΡΓΑΡΑ ΜΟΥ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΑΡΧΕ ΒΑΡΒΑΡΟΚΤΟΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΟΥ, ΕΜΠΡΟΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ!!!! ΣΩΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ…….. ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ...ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ!!! ΚΑΙ ΓΑ……. ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ.
ΧΩΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!!!! ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!
ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ, ΣΚΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΔΙΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ, ΑΥΤΟΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑ, ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS, ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ, ΣΚΙΣΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΟΥ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΟΥ!!!
ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΟΥ...ΣΕ ΖΗΛΕΥΟΥΝ!!!! ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ! ΤΗΝ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ! ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ! ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ! ΣΕ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ INTERNATIONAL PRESIDENT ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΑΣΕ ΣΟΥ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ! ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!! ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΕΙΣΑΙ OVER QUALIFIED ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΜΕ ΦΟΥΜΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΓΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΑΝ ΤΟ ΚΟΛΑΝ ΣΟΥ.
ΑΝΤΕ ΓΙΩΡΓΑΡΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥΛΑ!! ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Ο ΧΑΡΟΣ ΑΙ ΤΙΜΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΟΚΑΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.
ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ ΓΙΩΡΓΑΡΑ ΚΛΕΙΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΓΙΩΡΓΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΤΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Μ…….ΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ.
ΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ ΣΟΜΑΛΟΥΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΒΡΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΥΡΑΥΛΟ ΕΥΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ
ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΟΣΙΟΣ .
ΜΕ 1,2 ΔΙΣ ΒΟΥΤΑΕΙ 38 ΔΙΣ ΧΡΥΣΟΥ Ο ΕΜΙΡΗΣ ΧΑΜΑΝΤΙ ΜΠΙΝ ΧΑΛΙΦΑ ΑΛ ΤΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ.
ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ.
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΟΙ PRESENTED PAPANDREOU ΤΑ EIXAN ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ.
ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!
Eχουμε γιορτή σήμερα μας αγοράζουν! Εμμονή ρε οι εμίρηδες γαμπροί του Kατάρ στο ευρώ και στο χρυσάφι.
Δεν γελάει κανένας και κανένας δεν χαίρεται!!! Γιατί αδέρφια; 300.000 θα φτάσουμε οι φευγάτοι με τις δόσεις.
Η αγροτιά θα πάρει τα επάνω της, θα γεμίσουμε τα χωριά μας, θ' ακουστούν πάλι φωνές στις έρημες ρεματιές τις ραχούλες και στα λαγκάδια, θα γυρίσουμε τα χώματα ανάποδα με μονό-υνα για βαθιές αρόσεις για καινούργιες βιολογικές καλλιέργειες με έναν ήλιο που θα ρίχνει τις ζωογόνες ακτίνες του σ’ εμάς και στα φυτά του παραδείσου που θα καλλιεργούμε στη νότια αποικία, προτεκτοράτο περιοχή της νότιας Κολομβίας των Βαλκανίων.
Λέτε να μην έχουμε ούτε γωνιά για σπορά σ’ αυτό τόπο;
Γελάτε εε!!! Γελάτε;
Όλοι σκεφτόσαστε από μέσα σας, και κανένας φωναχτά γιατί;
Κατάλαβα, έκπληκτοι!!!! Oπως έχουμε μάθει να λέμε στη γλώσσα μας μείναμε μαλ……!!!!!!!!
Νομίζετε ότι ο χρυσοδάκτυλος δεν έχει όραμα και στόχους, Ε!! ΚΑΙ!! Έχουν οι άλλοι για εμάς;
H ΠΟΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ.
http://www.youtube.com/watch?v=Kc1cDrqyosg\
ΖΗΤΩ!!!! Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.
ΩΩ!!!!!ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Τι έγινε ρε αδέρφια κανένας δεν μιλάει, γιατί ρε αδέρφια που σας γέμισαν μ' ενοχές τζάμπα και άδικα γιατί έτσι τους βόλευε, ρε δεν είμαστε οι μόνοι, έχει πάρει φωτιά το μ..... της ελληνικής κοινωνίας και σε λίγο όλου του πλανήτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιοί είναι μωρέ αυτοί; Ποιός μωρέ τους εξουσιοδότησε να χαρίζουν πόνο και θλίψη μέσα σε κάθε ελληνική οικογένεια, σ' εμάς και στα παιδιά μας.
Γιατί δεν μιλάτε; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ;
Σήμερα άκουσα ότι όσοι συνάδελφοι από την Καλαμάτα δεν έχουν μεταταχθεί έρχονται με μετάθεση στην Αθήνα.
Σήμερα άκουσα ότι όποιοι συνάδελφοι έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας οδεύουν στη μισθωτή εφεδρεία.
Είναι αλήθεια το Νο 47.
Τι αληθεύει απ’ όλα αυτά;
Γνωρίζει κάποιος ν’ απαντήσει;
ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;