Eνδιαφέροντα - Κανονισμοί

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Έσπειραν το διχασμό, πάτησαν πάνω σε ευαισθησίες και τώρα θερίζουν την πατριδοκαπηλία τους

Μετά την οικονομία, όπου η κυβέρνηση της ΝΔ εκλέχτηκε με βασικό αφήγημα την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης στο 4% και μάλιστα από τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης.

Μετά τις επενδύσεις –με κορυφαία αυτή στο Ελληνικό–
που θα ενίσχυαν την οικονομία και θα δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας.
Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, για την οποία διαβεβαίωνε προεκλογικά ο Μητσοτάκης, αλλά μετεκλογικά -και προ πανδημίας- αρνήθηκε τη δέσμευσή του.

Μετά την κωλοτούμπα στην Συμφωνία των Πρεσπών, όπου η ΝΔ από τα πρώτα 24ωρα της κυβέρνησής της αποδέχτηκε την αλλαγή ονομασίας της γειτονικής χώρας, δηλώνοντας ότι την «τιμά» και προχωρώντας μάλιστα τις διαδικασίες για την ένταξή της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ -παρά τις προεκλογικές κραυγές περί «προδοσίας».

Μετά τα «πίσω-μπρος» στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, με την κατάργηση και στη συνέχεια την επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και το μπάχαλο που δημιούργησε στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, δίνοντας εντολή για τη μετάβαση των ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό εκατοντάδων νησιωτών σε Χίο και Μυτιλήνη.

Αφού έσπειρε τον διχασμό, πατώντας πάνω σε ευαισθησίες αλλά και ακραίες φωνές, φτάνοντας στο σημείο από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν από τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αφού διόγκωσε την πατριδοκαπηλία αλλά έκανε τον…λύκο απέναντι σε φτωχούς και κατατρεγμένους, σήμερα, που στο νότιο Έβρο, στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες, έχει σημειωθεί μετάβαση τουρκικών στρατιωτικών-αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες αρνούνται να αποχωρήσουν από το σημείο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα.

Μιλώντας, στις 20 Μαΐου 2020 στο «Πρώτο Πρόγραμμα», ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα σημείο λίγων μέτρων: «Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση (σ.σ. με την Τουρκία). Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού (…) Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες, οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».

Και ναι, όλοι εύχονται να επιλυθεί το ζήτημα με την συνεννόηση των δύο πλευρών.

Ωστόσο εδώ προκύπτουν μια σειρά από ζήτημα που έχουν να κάνουν με την στάση της ΝΔ και των στελεχών της, την προηγούμενη περίοδο, και την κριτικής της στην εξωτερική πολιτική που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε, κυρίως με την Τουρκία. Πόσο κορόιδεψαν τους πολίτες; Πόσα ψέματα είπαν; Πόσο δηλητήριο έχυσαν; Πόσο εκμεταλλεύτηκαν το συναίσθημα;

Αλήθεια, τι θα βλέπαμε και τι θα διαβάζαμε αν την περίοδο 2015-2019 οι Τούρκοι καταλάμβαναν «λίγες δεκάδες μέτρα» ελληνικής γης;

Τι θα έλεγαν τα ΜΜΕ που σήμερα σχεδόν δεν αναφέρουν το θέμα;

Ποια θα ήταν η αντίδραση ΝΔ, Μητσοτάκη και των λοιπών της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος αν Υπουργός Εξωτερικών δήλωνε πως το υπο κατάληψη σημείο είναι «λίγες δεκάδες μέτρα»;

Πόσες φορές την ημέρα θα ακούγαμε για μειοδοσίες και για…πολιτικές ανταλλαγές, όπως με την Συμφωνία των Πρεσπών;

1 σχόλιο:

  1. δεν κοιτατε τα χαλια του σιδηροδρομου,ασχολειστε με μαλ....ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή