Eνδιαφέροντα - Κανονισμοί

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Πράσινο φως» για (νέα) επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΟΣΕ – Hellenic Train – ΓΑΙΑΟΣΕ

 Η τοποθέτηση της νέας διοίκησης στη Hellenic Train οδηγεί σε (νέα) επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΟΣΕ – Hellenic Train – ΓΑΙΑΟΣΕ – υπουργείου Μεταφορών για τις

εκατέρωθεν διεκδικήσεις.

Όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στον σιδηρόδρομο, «όλοι χρωστούν σε όλους».

Η Hellenic Train διεκδικεί δεκάδες εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, κυρίως για την αποζημίωση των άγονων γραμμών, αλλά και ΦΠΑ, ο ΟΣΕ δεκάδες εκατ. ευρώ για τα τέλη χρήσης / υποδομής από τη Hellenic Train και η ΓΑΙΑΟΣΕ δεκάδες εκατ. ευρώ για τη μίσθωση τροχαίου υλικού από τη Hellenic Train.

Σύμφωνα με αναλυτές της σιδηροδρομικής αγοράς, προέχει – σε πρώτο βαθμό – ο υπολογισμός και η αποσαφήνιση των εκατέρωθεν διεκδικήσεων.

Σε δεύτερο βαθμό, εάν δεν υπάρξει κάποιος εξωδικαστικός συμβιβασμός, είναι ορατή ηπροσφυγή στη Δικαιοσύνη / Διαιτησία, κάτι το οποίο έχει συντελεστεί σε κάποιες περιπτώσεις.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που προέχει είναι η σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης του επιβατικού κοινού στον σιδηρόδρομο και η βελτίωση των σιδηροδρομικών λειτουργιών,τόσο στους επιβάτες, όσο και στα εμπορεύματα, υπό συνθήκες αυξημένης ασφάλειας των δρομολογίων.

Φ. Φωτεινός - metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου