Eνδιαφέροντα - Κανονισμοί

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Χαλαρώστε συνάδελφοι !!(απο τον Γενιδούνια Κώστα*)

*Προς όλους τους ενδιαφερόμενους απο τον Γενιδούνια Κώστα 
Επειδή πάλι απο χτες ξεκίνησαν οι παπαγάλοι διευκρινίζω >
Ο Νόμος 3846 που προβλέπει το 30% , εξαιρεί ρητά τους εργαζόμενους σε επισιτιστικές και ξενοδοχειακές μονάδες. Ας διαβάσουν το άρθρο 8 του Νόμου ξανά όσοι αναπαράγουν μην πω τι..... Ας διαβάσουν κ το άρθρο 27 και 29 του κανονισμού Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δουν τι ισχύει.
Το 30% δεν είναι απαραίτητο να μπεί σε Συλλογική Σύμβαση , είναι
προσαύξηση. 

Προσαύξηση για παράδειγμα έχει και η εργασία την Κυριακή που πληρώνεται με 75% και φυσικά δεν αναφέρεται σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , είναι ΝΟΜΟΣ !
Προσαύξηση έχει και η νύχτα και η υπερωρία και η αποζημίωση εκτός έδρας.....Αυτά δεν μπαίνουν σε ΣΣΕ είναι ΝΟΜΟΣ .


Εκτός αν θέλουμε να αλλάξουμε την τιμή που τα πληρώνει ο εργοδότης προς τα πάνω.
Για παράδειγμα στην ΣΣΕ θα μπορούσε να μπει να πληρώνονται με προσαύξηση οι αργίες που καταργήθηκαν τα τελευταία χρόνια (Καθαρά Δευτέρα κτλπ).

Και σε αυτό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εφήρμοσε τον ΝΟΜΟ. Επιλεκτικά πάλι. Όπου κόβει εφαρμόζει όπου είναι να δώσει ,η Εταιρεία κάνει ότι δεν ξέρει!

Αυτά γιατί ακούσαμε ότι θα έμπαινε στην ΣΣΕ κ λέει το κάψαμε εμείς.


Βεβαίως καλώς η ΠΟΣ το βάζει στο διεκδικητικό πλαίσιο γιατί  ΤΡΑΙΝΟΣΕ , ΕΕΣΣΤΥ και ο ΟΣΕ παρανομούν  όταν δεν καταβάλουν το 30%.

Τέλος , θα συνιστούσα σε όλους να χαλαρώσουν. Δεν είναι δικηγόροι , ούτε εγώ είμαι και για αυτό απο πέρυσι το καλοκαίρι με δικά μου έξοδα , συμβουλεύομαι εργατολόγο και ξέρω πολύ καλά τι κάνω.

Ας αναρωτηθούν πρώτα γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει απαντήσει εδώ και 7 μήνες και μετά ας γράψουν και ας πούν ότι θέλουν αντί να τρέχουν να κάνουν τον...δικηγόρο της Υπηρεσίας.

Και ας αναρωτηθούν οι μηχανοδηγοί και μέλη της ΠΕΠΕ ,  γιατί για 7 μήνες δεν έκανε τίποτα το Σωματείο.Και μόλις κάναμε εμείς , πέσανε πάλι να μας φάνε!

Γιατί εγώ λέω ότι αν δεν πηγαίναμε στο ΣΕΠΕ , δεν θα απαντούσε ποτέ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ....

Και πιστεύω ότι θα έχουμε καλά νέα απο εκεί , θα πάρουμε δλδ μια καλή πρώτη απάντηση. 
Μετά θα ενημερώσουμε για το τι και πως.

Τα υπόλοιπα στις συνελεύσεις και πάντα πρόσωπο με πρόσωπο.

Πάντως ούτε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν επέδειξε τόσο ζήλο για να μην πληρωθεί το 30% όσο οι παπαγάλοι απο χτες !

Θυμίζω ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας κ ότι η προσωπική εμπάθεια είναι κακός σύμβουλος , ιδιαίτερα για όσους έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.

1 σχόλιο:

  1. Mήπως, λέω μήπως εγώ με το φτωχό μου το μυαλό τσεπώνουν τίποτα μερικοί από τους συνδικαλιστές και έχουν τέτοια εμμονή μη θίξουμε την εταιρεία;Ή επιμένουν να παριστάνουν ακόμα τη μικρή τροϊκανή κυβέρνηση;ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή