Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το PSI στους μικροομολογιούχους...

Η απόφαση είναι προφανώς  οδηγός και για το κούρεμα στα ασφαλιστικά Ταμεία αφού στο ΣτΕ είχαν προσφύγει και Νομικά Πρόσωπα που είχαν ομόλογα... Οι δικαστές τελικά δικαίωσαν μόνο τους εαυτούς τους και τους ένστολους μέχρι σήμερα...
 Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τους ισχυρισμούς 7.000 ομολογιούχων με 31 υπέρ και 7 κατά
- Το σκεπτικό αναφέρει πως το κούρεμα έγινε

όχι με αυθαίρετο τρόπο και σύμφωνα με τα διεθνή ήθη

- Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο μιλάει για ιδιαίτερως σοβαρή απώλεια περιουσίας αλλά αναγκαία
- Έμμεσες αιχμές για το πότε οι ομολογιούχοι αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν και έτσι έχασαν περισσότερα
 Συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) έκρινε το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, που έγινε τον Μάρτιο του 2012, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ' αριθμ' 1116 και 1117/2014 αποφάσεις της.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε κατά πλειοψηφία (31 υπέρ και 7 ή 8 κατά, ανάλογα με το νομικό ζήτημα που τέθηκε προς ψηφοφορία) όλους τους ισχυρισμούς των περίπου 7.000 ομολογιούχων, κ.λπ., οι οποίοι υποστήριζαν ότι με το PSI είχαν απώλεια κεφαλαίου 53,5%.

Η Ολομέλεια αναφέρει ότι ο νόμος 4050/2012 για τη διαδικασία «αντικατάστασης των τίτλων εκδόσεως ή εγγυήσεως του ελληνικού Δημοσίου με νέους τίτλους» προβλέφθηκε για λογούς δημοσίου συμφέροντος και με αυτήν την αντικατάσταση μειώθηκε το δημόσιο χρέος, ενώ ο εν λόγω νόμος δεν θεσπίστηκε «κατά τρόπο αυθαίρετο από το νομοθέτη, αλλά συμφώνα με τα διεθνή συναλλακτικά ήθη, όπως αυτά εξελίσσονται».

Ακόμη, όπως αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις, η περιουσιακή απώλεια των ομολογιούχων ήταν «ιδιαιτέρως σοβαρή» αλλά «δεν προκύπτει ότι ήταν απρόσφορη ή μη αναγκαία ή υπέρμετρη» έτσι ώστε «να κριθεί απαγορευμένη» από τα άρθρα 17 και 25 του Συντάγματος και την ΕΣΔΑ.

Σύμφωνα με τους δικαστές, η πράξη υπουργικού συμβουλίου 5/2012, με την οποία καθορίστηκαν οι όροι ανταλλαγής των ομολόγων, εκδόθηκε καθώς διαπιστώθηκε η επιτακτική και άμεση ανάγκη μείωσης του δημοσίου χρέους και επαναφορά του σε πορεία βιωσιμότητας. Δηλαδή, για την αποφυγή της στάσης των πληρωμών (γι' αυτό το θέμα μειοψήφησαν οκτώ δικαστές).

Επίσης, κρίθηκε ότι το κούρεμα των ομολόγων δεν προσκρούει στο άρθρο 25 παράγραφος 1 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει την αρχή του κράτους δικαίου, στην έννοια του οποίου περιλαμβάνεται η ασφάλεια του δικαίου στις οικονομικές συναλλαγές, ούτε στο άρθρο 5 του Συνταγματικού Χάρτη που κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν ελεύθερα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Ακόμη, δεν προσκρούει στη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4), γιατί ήταν γενική η ρύθμιση που έγινε, όπως αναφέρει η Ολομέλεια του ΣτΕ, αλλά ούτε στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, ούτε στο άρθρο 17 του Συντάγματος που προστατεύουν την περιουσία.

Στις δικαστικές αποφάσεις υπογραμμίζεται ότι από τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους προκύπτει πως «η αγοραία αξία των νέων τίτλων των ομολογιούχων, αν και υπολείπεται της ονομαστικής αξίας τους, έχει τάση σαφώς ανοδική» και ότι εάν οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ «παρά την ανοδική αυτή τάση, αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τους νέους τίτλους στις 8.2.2013 θα αποκόμιζαν το 29,246% της ονομαστικής αξίας των ακυρωθέντων τίτλων και όχι το 21,3%, όπως ισχυρίζονται».

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει χιλιάδες ομολογιούχοι (φυσικών προσώπων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, ΤΕΙ Καβάλας, κ.λπ.) και στρέφονταν κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), των αποφάσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.
 πηγή newsit.gr

Δικό μας σχόλιο
Η Ελλάδα λοιπόν γυρίζει σελίδα περνάμε στην Νέα Ελλάδα ,όπου   ο λαός χρεωκόπησε ,η δημοκρατία καταλύθηκε,  η εργασία απαξιώθηκε , η ανεργία γιγαντώθηκε και το κοινωνικό κράτος εξαφανίστηκε....

Αυτή ναι , είναι η Νέα Ελλάδα. 
Όταν συνειδητοποιήσουν όλοι τι ζημιά έχει συντελεστεί στην χώρα , θα είναι πολύ αργά.

2 σχόλια:

  1. Εσείς οι σιδηροδρομικοί μην διαμαρτήρεστε γιατί αυτά τα δύο κόμματα ψηφίζετε. Δείτε ποιοί διοικούν στην Π.Ο.Σ και αναγουλιάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κυβερνητική άποψη είναι αυτή του Άδωνι: Οι εργαζόμενοι που υποχρεωτικώς εντάσσονται στα ασφαλιστικά ταμεία, όταν αυτά φαληρίσουν, χάνουν τα λεφτά τους. Συνεπώς οι Ομολογιούχοι, που οικειοθελώς αγόρασαν Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου (κατόπιν προτροπής Πρωθυπουργού και Υπ. Οικονομίας-άσχετο), όταν το Κράτος φαλήρισε, έχασαν τα λεφτά τους. Υπομονή ως το 2042-45 που θα πάρετε το ποσοστό από το Κεφάλαιό σας που απέμεινε. Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους που ψήφισαν, στηρίζουν και βεβαίως θα ξαναψηφίσουν ΝΔ και κυρίως ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή