Eνδιαφέροντα - Κανονισμοί

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

1 μήνας μετά και πουθενά η "τροπολογία " για το ευθύνης στον μηχανοδηγό

Ένας μήνας κύλησε από την υπογραφή της ΣΣΕ (ΚΑΙ  με την πλειοψηφική απόφαση των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στο Σωματείο μας) και ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το επίδομα ευθύνης στον μηχανοδηγό. Μέχρι στιγμής 4 μηχανοδηγοί έχουν συνταξιοδοτηθεί χωρίς αυτό να υπολογίζεται στις συντάξιμες αποδοχές τους.
Είμαστε σίγουροι ότι
οι έχοντες την πλειοψηφία θα βρούν πάλι πλήθος δικαιολογιών. 

Εμείς απο όσο μαθαίνουμε όμως , όλα πάνε καλά εκεί που έχει υπογραφεί Σύμβαση , ενώ οι μόνες  σίγουρες για τους μηχανοδηγούς είναι  οι άλλες 6 δόσεις που υπολείπονται  απο την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στον κλάδο.  
Φυσικά , εμείς θα περιμένουμε και κυρίως θα θυμίζουμε για να πιέζουμε το Σωματείο μας. 
Έχουμε τεράστια υπομονή να μετράμε μέρες , μήνες , μηχανοδηγούς που συνταξιοδοτούνται χωρίς αυτό , όπως συνταξιοδοτηθήκαν χωρίς το επικίνδυνο και ανθυγιεινό όσοι μηχανοδηγοί έφυγαν μεταξύ Γενάρη και Μάη 2013.

Δεν ξέρουμε όμως ακόμα πόσο θα περιμένουν οι μηχανοδηγοί την πλειοψηφία της ΠΕΠΕ ή θα δέχονται φτηνές δικαιολογίες που απαξιώνονται σύντομα και στην πράξη.

Μιας και συνεδριάζει και αύριο το ΔΣ του Σωματείου μας , θυμίζουμε ότι η τοποθέτηση του Προέδρου συναδέλφου Τουρλή για τις διανυκτερεύσεις σε Πάτρα και Δράμα δεν "περπάτησε" αφού όχι μόνο δεν πληρώθηκαν , αλλά οι  εκεί Προϊστάμενοι Τμημάτων  βρέθηκαν και σε εξαιρετικά δυσχερή θέση , αφού οι μηχανοδηγοί τους έλεγαν ότι το Σωματείο είπε ότι αυτοί πλέον έχουν την ευθύνη για την διεκπεραίωση της εκκρεμότητας.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την αυριανή συνεδρίαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου