Eνδιαφέροντα - Κανονισμοί

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Συνεχίζεται ο έλεγχος της γραμμής επαφής απο μηχανοδηγούς με Α/Α !!!(2536)

Πριν απο λίγο γράψαμε για την επιβεβλημένη κίνηση της ΠΕΠΕ να βγάλει γράμμα για την επάνδρωση των IC , απόφαση που άλλωστε ήταν ομόφωνη στα τελευταία ΔΣ , αφού καθημερινές ήταν οι προστριβές μεταξύ του προσωπικού ( μηχανοδηγοί - μηχανοστασιάρχες ).

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα , παρότι αποφασίστηκε και αυτό ομόφωνα στην συνεδρίαση του ΔΣ τον Απρίλιο , είναι η επιστολή για το θέμα
με το 2536 και τον μηχανοδηγό που εκτελεί με αμαξοστοιχία MAN ή R/B             ( κ εργάτη γραμμής ) έλεγχο της γραμμής επαφής κατά την διάρκεια του μεταμεσονυκτίου. (κενό υλικού τρένο κάνει δρομολόγια μεταξύ Οινόης -  Χαλκίδας - Οινόης για την φύλαξη της γραμμής επαφής απο βανδαλισμούς !)


Φυσικά αυτό είναι έξω απο τους κανονισμούς , δεν προβλέπεται πουθενά και συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο , αφού όπως έχουμε γράψει η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ και η ΔΙΚΑΜ είναι σε αγαστή συνεργασία.  

Στο τελευταίο ΔΣ του Απριλίου αποφασίστηκε η σύνταξη επιστολής για το θέμα , αλλά δεν την έχουμε ακόμα δει.

Τονίζουμε ότι ούτε Ρ/Ε υπάρχει για να βεβαιώσει την διακοπή της τάσης σε περίπτωση συμβάντος στην γραμμή της Οινόης - Χαλκίδας , όπως και στο υπόλοιπο κομμάτι που έχει ηλεκτροδοτηθεί το τελευταίο διάστημα ( μέχρι και Πολυδένδρι).

Εμείς απλά θυμίζουμε στην ΠΕΠΕ , την απόφαση της καθώς σήμερα ξαναδιαβάσαμε στο ΜΑΙ το χαρτί που μετατρέπει τον μηχανοδηγό και σε νυχτοφύλακα.

Τέλος επειδή τα όσα γράφουμε ερμηνεύονται κατά το δοκούν , εμείς θα επαναλάβουμε τα γνωστά.

Η ΠΕΠΕ είναι το Σωματείο των μηχανοδηγών , η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ είναι αυτή που πέρνει τις αποφάσεις .

Και εδώ και 18 μήνες όλες οι αποφάσεις για κρίσιμα θέματα είναι πλειοψηφικές ( 7/4 , 7/3/1 κτλπ).

Ποτέ δεν υπήρξε απόφαση 10/1 .

Αντίθετα υπήρξαν αποφάσεις ομόφωνες που πάρθηκαν ( όπως αυτή που αναφερόμαστε τώρα ) και δεν υλοποιήθηκαν. 

Άγνωστο το γιατί  ή μάλλον γνωστό στους μηχανοδηγούς.

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς αυτό που συμβαίνει εδώ και 12 μήνες δεν είναι ευθύνη του Σωματείου μας.

    Γιατί στείλαμε την επιστολή για να ...αλλάξουμε τις ουδέτερες ζώνες μεταξύ Αθήνας - Τιθορέας και δεν στείλαμε αυτήν για να απαλλάξουμε τον μηχανοδηγό απο καθήκοντα που δεν του αναλογούν....
    Αλήθεια όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ΠΕΠΕ λειτουργεί , έχουν ποτέ σκεφτεί τι έχουμε καταντήσει να κάνουμε τα τελευταία 2 χρόνια εξαιτίας των αποφάσεων των Τουρλή - Θεοδωρόπουλο ( κ όσων σηκώνουν τα χεράκια μέσα στο ΔΣ , χωρίς να μιλούν ).

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή