Eνδιαφέροντα - Κανονισμοί

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Προς πολιτική συμφωνία για το τεχνικό σκέλος του 4ου Σιδηροδρομικού Πακέτου

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα προεδρεύσει αύριο Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, στο Λουξεμβούργο του Συμβουλίου υπουργών Μεταφορών, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τις εργασίες του Συμβουλίου θα απασχολήσουν θέματα, που άπτονται του συνόλου του πεδίου αρμοδιότητας του Υπουργείου στον τομέα των Μεταφορών με ιδιαίτερη έμφαση:


1. Στον τεχνικό πυλώνα του 4ου Σιδηροδρομικού Πακέτου, όπου το Συμβούλιο θα κληθεί να φτάσει σε Πολιτική Συμφωνία, αναφορικά με τις Προτάσεις Οδηγιών για τη Διαλειτουργικότητα και την Ασφάλεια του Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Συστήματος, καθώς και για τον νέο Κανονισμό για τον Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Οργανισμό (European Railway Agency - ERA). 

2. Στην πρόταση Οδηγίας για τα μέγιστα επιτρεπόμενα βάρη και διαστάσεις βαρέων οχημάτων και λεωφορείων, ώστε να βελτιωθεί η αεροδυναμικότητα, η κατανάλωση καυσίμων και η οδική ασφάλεια αυτών των οχημάτων, όπου το Συμβούλιο θα κληθεί να φτάσει σε Πολιτική Συμφωνία.   

3. Στην πρόταση για την αναθεώρηση των Κανόνων για τα Δικαιώματα Επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές, όπου το Συμβούλιο θα ενημερωθεί για την πρόοδο που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στον φάκελο αυτό.  

Επιπρόσθετα, το Συμβούλιο θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων και θέματα θαλασσίων μεταφορών (κανόνες για την πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και για την οικονομική διαφάνεια λιμένων, ενδιάμεση αξιολόγηση θαλάσσιας πολιτικής μεταφορών ως το 2018 και με ορίζοντα το 2020). 


metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου