Eνδιαφέροντα - Κανονισμοί

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

O Manuel Cortes στην Αθήνα - Συνάντηση με σιδηροδρομκούς

Στην Αθήνα βρέθηκε ο  Μanuel Cortes Γεν.γραμματέας της TSSA    , σωματείου που ενεργοποιείτε στις μεταφορές στην Αγγλία και κυρίως στο σιδηρόδρομο και απαριθμεί 26.000 εργαζόμενους μεταξύ αυτών και Ιρλανδούς .Θεωρείτε από τα μεγαλύτερα σωματεία των σιδηροδρομικών .Επίσης είναι πρόεδρος της αλληλεγγύης για την Ελλάδα
παίρνοντας την θέση του αποθανόντα βουλευτή των εργατικών Tony Benn.
Ζήτησε και συναντήθηκε με μέλη του Δικτύου σιδηροδρομικών και ενημερώθηκε αφ ενός για την κατάσταση στο σιδηρόδρομο , τις συνθήκες που επικρατούν καθώς και σε ποια φάση βρίσκονται οι ιδιωτικοποιήσεις .Εξέφρασε την συμπαράσταση του στον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και προσφέρθηκε για συνεργασία σε ότι του ζητηθεί .

Από την μεριά του εξήγησε την λειτουργία στους Αγγλικούς σιδηρόδρομους , τις εταιρίες και το καθεστώς που υπάρχει (θα κάνουμε ανάρτηση αργότερα ) , καθώς και τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης για τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό .

Επίσης ενδιαφέρθηκε για την δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης μεταξύ των Αγγλικών συνδικάτων και των Ελλήνων πολιτών έτσι ώστε να συνεισφέρουν βοηθώντας με τρόφιμα φάρμακα και ότι άλλο χρειαστεί τους πληγέντες από την κρίση πολίτες .

Επίσης μεταξύ των άλλων του έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση και θεωρεί αδιανόητο και τρελό  , να μην υπάρχει σηματοδότηση για την κυκλοφορία των τρένων , σχολιάζοντας ότι σηματοδότηση έχει ακόμη και η Ινδία ...και θεωρεί μεγάλο επίτευγμα να πραγματοποιείτε η κυκλοφορία έτσι και να υπάρχουν ελάχιστα συμβάντα  , δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους .

1 σχόλιο:

  1. Επίσης εξήγησε ότι οι παρεμβάσεις των σωματείων προς τις διοικήσεις είναι για θέματα που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια και ότι σχετίζεται γύρω από αυτά .Φυσικά δεν συμμετέχουν σε προαγωγές , σε μεταθέσεις ,δεν μαλώνουν όσους παίρνουν τις αναπαύσεις ! και κάτι άλλο που αξίζει να σημειώσω είναι ότι για μεγάλες αποφάσεις πάντα στήνουν κάλπη , έχοντας άμεσο δημοκρατικές διαδικασίες ! !!!! και τις σέβονται !
    Χάρης Καραδήμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή