Eνδιαφέροντα - Κανονισμοί

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Μείωση συντάξεων και μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, προτείνει το Μνημόνιο (Έκθεση) Πισσαρίδη!

Σύμφωνα με την Έκθεση (σελ. 106) και τον συνοδευτικό Πίνακα 4.3, η συνταξιοδοτική δαπάνη πρέπει να μειωθεί κατά 3,3% του ΑΕΠ και η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων κατά 1,8% του ΑΕΠ!Προτείνει δηλαδή συνολική ετήσια μείωση για συντάξεις και μισθούς
δημοσίων υπαλλήλων ύψους 5,1% του ΑΕΠ!

Αν γίνει δεκτή η πρόταση Πισσαρίδη, οι συντάξεις θα μειωθούν έως και 35%, ενώ οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων έως και 20%!

Ιδού η πρόταση στη σελίδα 106 και ο Πίνακας 4.3 με τις δαπάνες και τις μειώσεις

«Είναι σημαντικό, κατά την ερχόμενη δεκαετία, να μην εκτροχιαστεί η χώρα από την πορεία αυτή, έτσι ώστε η συνταξιοδοτική και μισθολογική δαπάνη του δημοσίου ως ποσοστό του ΑΕΠ να μειωθεί σταδιακά, συγκλίνοντας προς τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και κλείνοντας μερικώς την ψαλίδα. Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους κινδύνους που προέρχονται από την τρέχουσα κρίση της πανδημίας και την επίπτωσή της στην πορεία του ΑΕΠ.».

www.oaednews.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Ελάτε τώρα, αμέσως να τον πάρετε από τα μούτρα. Ο ποιητής δεν εννοεί ονομαστική μείωση μισθού και σύνταξης ανά εργαζόμενο ή συνταξιούχο. Εννοεί μείωση του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοποιήσεις σε κάθε τομέα και δραστηριότητα που αυτό μπορεί να γίνει (συγκοινωνίες, παραγωγή και διανομή ενέργειας, τηλεπικοινωνίες, νοσοκομεία, εκπαίδευση, διαχείριση εθνικών δρυμών κλπ) και ΣΔΙΤ παντού ακόμα και στο στενό δημόσιο τομέα (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Πυροσβεστική, φυλακές κλπ), αλλά και σε ένα σωρό τομείς που δεν πάει ο νους μας. Ο νους των νυν κυβερνώντων είναι στοχοπροσηλωμένος σε αυτή την κατεύθυνση. Ο Χατζηδάκης είναι μανούλα σε αυτά, ο τέλειος εκποιητής δημόσιας περιουσίας και δραστηριότητας. Οι λοιποί της Κυβέρνησης Α.Ε. και οι Βουλευτές, διεκπεραιώνουν τις δουλειές.
    Όσο για τους συνταξιούχους, δεν χρειάζεται να μειωθούν οι συντάξεις αλλά οι συνταξιούχοι. Αυτό θα γίνει γιατί με όριο συνταξιοδότησης τα 67 χρόνια και οσονούπω τα 72, πολύ λίγοι εργαζόμενοι θα φτάνουν σε αυτή και θα την παίρνουν για πολλά χρόνια. Μπορεί να θεσμοθετηθεί και ανώτατο χρονικό όριο λήψης σύνταξης, αν το παρακάνει κανείς με τη διάρκεια της ζωής του, μπορεί να του κόβεται η σύνταξη και να δίνεται ένα βοήθημα για τροφή (αλεσμένη) και κάποια φάρμακα (φτηνά εννοείται). Αν απαιτείται μεγάλη δαπάνη για την παράταση της ζωή του, μπορεί επιτέλους να θεσμοθετηθεί η "ποιοτική μετάβαση αυτών προς το θάνατο" για να μην υφίσταται και το δίλημμα που ανέφερε ο κ. Τσίοδρας. Αϊντε με το λαϊκισμό σας πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή