Eνδιαφέροντα - Κανονισμοί

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025

Το θετικό και αρνητικό σημείο των νέων δρομολογίων

 
Το στέκι της έλξης θα σταθεί και στο θετικό σημείο των δρομολογίων καθώς
η μετεπιβίβαση στα Λιόσια (απο και προς το Κιάτο) δίνει "ανάσα" στα τρένα απο Πειραιά που ήταν ήδη γεμάτα στον σταθμό Κάτω Αχαρναί (εκεί γινόταν η μετεπιβίβαση μέχρι πρότινος)  τις ώρες αιχμής και προς και απο Αεροδρόμιο. 

Με τον τρόπο αυτό και με τις νέες χρονο-αποστάσεις στην γραμμή του Αεροδρομίου αναμένεται να υπάρξει αποσυμφόρηση των συρμών τις ώρες αιχμής τις καθημερινές. Mένει να το δούμε αύριο με την εφαρμογή των νέων δρομολογίων. 

Φυσικά η προχειρότητα με την οποία δόθηκαν τα νέα δρομολόγια στο επιβατικό κοινό (μόλις 2 μέρες πριν την έναρξη τους), η έλλειψη διαλόγου με τους χρήστες του Προαστιακού που βιώνουν συνθήκες απίστευτης ταλαιπωρίας την τελευταία περίοδο  και ιδιαίτερα η έλλειψη του πρωινού δρομολογίου απο το Κιάτο μετέφεραν την επικοινωνία μόνο στα αρνητικά σημεία.

Επιπλέον ζήτημα θα προκύψει και με τις 4 πρόσθετες  υπηρεσίες στο μηχανοστάσιο Ρέντη καθώς θα υπάρξει νέα καθυστέρηση στο ήδη βαλτωμένο πρόγραμμα πιστοποιήσεων των νέων μηχανοδηγών του Κεντρικού Μηχανοστασίου.

Σημειώνουμε ότι η σειρά του 2022 δεν έχει ακόμα πιστοποιηθεί ΟΥΤΕ μέχρι το Λιανοκλάδι, σχεδόν 4 χρόνια μετά την πρόσληψη των συναδέλφων.

Σημεία των καιρών ή απόλυτος ερασιτεχνισμός και μάλιστα σε ένα ζήτημα (πιστοποιήσεις) που η Διεύθυνση Λειτουργίας είχε αναγάγει ως μείζον, αλλά αποδείχτηκε ότι το 2025 απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς

Αρκεί κάποιος να συγκρίνει τις πιστοποιήσεις το 2024 με αυτές το 2025 και θα αντιληφθεί το μέγεθος της αποτυχίας, όταν μάλιστα το 2024 γίνονταν και πιστοποιήσεις στο ETR 470.

Το στέκι της έλξης - Το blog των Σιδηροδρομικών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου