Eνδιαφέροντα - Κανονισμοί

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Μετωπική «σύγκρουση» Ιταλών και Γάλλων στον σιδηρόδρομο: H SNCF εισέρχεται με γρήγορα τρένα στην Ιταλία

 Κλιμακώνεται ο ανταγωνισμός στις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές της Ευρώπης. Ο γαλλικός εθνικός σιδηροδρομικός φορέας, η SNCF ετοιμάζεται να προσφέρει υπηρεσίες με τρένα υψηλής ταχύτητας στην Ιταλία από το 2026, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες.

Με την κίνηση αυτή, η SNCF θα ανταγωνιστεί τους τοπικούς παρόχους, όπως την κρατική Trenitalia και την ιδιωτική Italo, καθώς η SNCF σχεδιάζει να προσφέρει έως και 13 καθημερινά δρομολόγια με TGV σε όλη την Ιταλία.

Ο γαλλικός όμιλος λειτουργεί ήδη μια διασυνοριακή υπηρεσία Παρισιού – Μιλάνου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TGV Intercités, Alain Krakovitch, να λέει ότι η εταιρεία σκοπεύει να «συνδυάσει αυτό, με την είσοδο στην εγχώρια αγορά», σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας il Corriere della Sera.

Αυτή η προοδευτική επέκταση θα περιλαμβάνει υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας μεταξύ Τορίνο, Μιλάνου, Ρώμης και Νάπολης, καθώς και υπηρεσίες μεταξύ Τορίνο και Βενετίας. «Έχουμε τη φιλοδοξία να καλύψουμε το 15% της ιταλικής αγοράς έως το 2030», δήλωσε ο Krakovitch.


Β. Βεγ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου