Eνδιαφέροντα - Κανονισμοί

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Tι συμβαίνει με τα σημεία πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Ανοίγουμε σήμερα ένα θέμα που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις.
Στην περιφέρεια, οι ιδιώτες που εκμεταλλεύονταν  τα εκδοτήρια εισιτηρίων  φεύγουν ο ένας πίσω απο τον άλλο με τις φήμες να κάνουν λόγο για φέσια εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στο στέκι της έλξης έχουν έρθει καταγγελίες για 2 τουλάχιστο εκδοτήρια σε
περιφερειακούς σταθμούς , όπου υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλήθηκαν εσπευσμένα να δουλέψουν τα εκδοτήρια, γιατί οι ιδιώτες έφυγαν νύχτα ! 

Σε όλη αυτήν την κατάσταση έχει συμβάλει και η αργοπορημένη κίνηση της εταιρείας να δημιουργήσει κλιμάκια ελέγχου των ιδιωτών.

Ωστόσο αυτό που διαπιστώνεται σε αρκετές περιπτώσεις είναι χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ που στην πλειονότητα τους δεν καλύπτονται απο ανάλογες εγγυήσεις  , με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί σημαντικά ποσά ( ή να κινδυνεύουν να χαθούν ).

Επιπλέον οι συνάδελφοι που αναλαμβάνουν τα εκδοτήρια , γίνονται αποδέκτες σοβαρών διαμαρτυριών απο επιβάτες που τους αναφέρουν ότι δεν τους γίνονταν γνωστές οι  προσφορές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις εκδόσεις εισιτηρίων (οι ιδιώτες δουλεύουν με ποσοστό κι προσπαθούν να κερδίζουν πουλώντας ακριβά εισιτήρια ), με αποτέλεσμα ακόμα και να στρέφονταν στο ΚΤΕΛ θεωρώντας φθηνότερη την μετακίνηση τους.

Καταγγελίες έχουν έρθει και για δεκάωρα που αναγκάζονται να δουλεύουν οι συνάδελφοι μας υπο καθεστώς απειλών , αφού για να δημιουργηθεί το success story της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  απομακρύνθηκαν με μετατάξεις πάνω απο 700 συνάδελφοι την τελευταία τριετία με αποτέλεσμα να μην έχουμε προσωπικό , ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Το στέκι της έλξης έχει αναφερθεί στο θέμα πολλές φορές , τονίζοντας την λανθασμένη επιλογή της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ζητηθούν οι καταστάσεις με τα χρέη των ιδιωτών προς την εταιρεία ( θα μπορούσε να τα ζητήσει ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ συνάδελφος Ζαβογιάννης ) και να βγουν στον αέρα για να αποδοθούν οι ευθύνες για όλες αυτές τις πράξεις.

Εκτός αν δεν θέλουμε να βλέπουμε τα πραγματικά προβλήματα που οδηγούν στην απαξίωση  και ασχολούμαστε με δευτερεύοντα θέματα.

Και επιτέλους ας αντιδράσει η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε όλα αυτά τα χάλια που απαξιώνουν τον σιδηρόδρομο. 
Δεν είναι δυνατόν να τα μαθαίνουμε μόνο εμείς.

Κλείνοντας θα τονίσουμε το αυτονόητο.

Η ανάρτηση ΔΕΝ αφορά  όλους τους ιδιώτες πράκτορες , αρκετοί εκ των οποίων δουλεύουν σε ιδιαίτερα επαχθείς όρους , αλλά όσους εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική απαξίωσης του σιδηροδρόμου για εύκολο πλουτισμό και όπως μαθαίνουμε είναι αρκετοί.

Το θέμα για εμάς δεν κλείνει εδώ . 
Θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες 

2 σχόλια:

  1. ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΤΙς ΚΑΤΑΣΤΣΑΣΕΙς ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΗΛΙΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟ?????
    ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως γίνετε σχεδόν πάντα σε άλλα πράγματα στην Ελλάδα, όπου υπάρχει φαγητό, δίνετε όλο το πακέτο σε φίλους μεγάλους δυνατούς!
    Εδώ γιατί να διαφέρει;
    Δεν φαίνετε περίεργο γιατί άφησε η τραινοσε να φθάσει η κατάσταση μέχρις εδώ από κακούς εργολάβους;
    Δεν φαίνετε περίεργο που η τραινοσε έδωσε αναθέσεις σε ανθρώπους που στην προσπάθειά τους για ένα μεροκάματο έδιναν προσφορές πολύ χαμηλότερο του λογικού και που ήταν ολοφάνερο πως μαθηματικά δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν; Δεν το έβλεπε άραγε η τραινοσε;
    Δεν φαίνετε περίεργο που η τραινοσε δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο μέχρι τώρα;
    Δεν φαίνετε περίεργο που η τραινοσε πέταξε έξω από τους διαγωνισμούς όλα τα συγγενικά πρόσωπα των εργαζομένων σε αυτήν παρόλο που αποδεδειγμένα κάποιοι είναι όχι μόνον άριστοι στην δουλειά τους αλλά και έχουν σχεδόν διπλασιάσει τα έσοδα της;
    Δεν φαίνετε περίεργο που η τραινοσε δεν εξαιρεί από τους περισσότερους διαγωνισμούς της μετόχους και εργαζομένους σε ανταγωνιστικές εταιρείες προς αυτήν; Αυτούς γιατί τους θεωρεί αγγελούδια; Αυτοί γιατί δεν είναι ύποπτοι;
    Δεν φαίνετε περίεργο που η ΠΟΣ αν και γνωρίζει το θέμα καθώς και πολλοί από τα κλαδικά σωματεία συνεχίζουν να κωφεύουν; Γιατί άραγε επιτρέπει η ΠΟΣ στην τραινοσε έτσι ωμά να προσβάλει όλους τους συναδέλφους αφού τους θεωρεί ύποπτους;

    ΑΠΟΡΕΙΑ: ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή