Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Μαΐου 2025

Κιουτσούκης : Δεν σεβάστηκε ούτε τους εκτός κυρίων καθηκόντων με αποφάσεις υγειονομικής επιτροπής


 Διαβάζοντας την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε εν κρυπτώ το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την Διοίκηση Rinaudo - Ζηλιασκόπουλου, βρίσκουμε λεπτομέρειες που αποτελούν εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων. Σε αυτές θα επεκταθούμε αναλυτικά ξεκινώντας με αυτό που υπέγραψε φαρδιά - πλατιά ο Κιουτσούκης..

Στο άρθρο  11 της νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ έχει αλλάξει ο όρος για την προστασία των εκτός κυρίως καθηκόντων καθώς στην  διατύπωση έχει προστεθεί η λέξη "Προσωρινά". 

Δηλαδή η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να απασχολεί σε άλλα καθήκοντα του κλάδου ΜΟΝΟ όσους έχουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ κριθεί ανίκανοι με απόφαση υγειονομικής Επιτροπής! 

Αν έχουν κριθεί ΜΟΝΙΜΑ ανίκανοι πλέον και μετά την υπογραφή Κιουτσούκη, μπορεί να τους μετατάξει σε άλλο κλάδο!  

Εργαζόμενοι που κρίνονται ανίκανοι με απόφαση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής να απασχοληθούν με τα κύρια καθήκοντα τους στον κλάδο εργασίας τους, θα απασχολούνται σε άλλα καθήκοντα του ίδιου κλάδου που θα τους αναθέσει η Εταιρία. 

Η νέα Διατύπωση που υπέγραψε το ΣΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αφήνει ακάλυπτους συναδέλφους με μόνιμο πρόβλημα υγείας καθώς έχει προστεθεί απο την εργοδοσία η λέξη "Προσωρινά". 

Εργαζόμενοι που κρίνονται ανίκανοι με απόφαση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής να απασχοληθούν προσωρινά  με τα κύρια καθήκοντα τους στον κλάδο εργασίας τους, θα απασχολούνται σε άλλα καθήκοντα του ίδιου κλάδου που θα τους αναθέσει η Εταιρία. 

Απορούμε αν ο Κιουτσούκης έχει διαβάσει τι υπέγραψε καθώς είναι και άλλοι όροι που έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των Μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου