Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Στην Alpha υπέγραψαν ΣΣΕ κ συμφώνησαν για την διατήρηση των θέσεων εργασίας

Αλήθεια που είναι όλοι αυτοί που μέχρι χτες λέγαν ότι δεν μπορεί να μπεί τέτοιος όρος σε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας;
Που είναι όλοι αυτοί που θέλοντας να στηρίξουν τις απολύσεις στον σιδηρόδρομο επί 1  μήνα, επιδόθηκαν σε ένα πόλεμο λάσπης ενάντια σε όσους υποστήριζαν τα αυτονόητα και με την δεδομένη έλλειψη προσωπικού στον σιδηρόδρομο;
Tι έχουν να πούν σήμερα βλέποντας το  εκεί Σωματείο να αναγκάζει   την Τράπεζα να συμφωνήσει και να δεσμευτεί για την διατήρηση των θέσεων εργασίας  , όταν εμείς υπογράφαμε όρους για απολύσεις;
Εκτός αυτών όμως υπόγραψαν και αυτά ( ΚΑΙ μέσα σε περίοδο κρίσης)

- Διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων,
- Διατηρείται αυτό που καταργήθηκε σε όλον τον τραπεζικό τομέα, δηλαδή το πλαφόν των 1.800 ευρώ,(για όσους έχουν διατηρητέα διαφορά , όπως οι νέοι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο )
- Προβλέπονται αυξήσεις από 12,5% - 28,6% σε μία σειρά επιδομάτων και τέλος,
- Υπάρχει δέσμευση της Τράπεζας για διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γκιάτης μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε: «Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και δικαιωμένος. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα και την οικονομία, κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δεν υποκύψαμε ούτε σε εκβιαστικά διλλήματα, ούτε μπήκαμε στον πειρασμό να υψώσουμε «σημαίες επανάστασης» βάζοντας τον προσωπικό μας όφελος πάνω από το συνολικό. Με σύνεση, υπομονή και επιμονή για σχεδόν 50 ημέρες προσπαθήσαμε με την διοίκηση της Τράπεζας να βρούμε κοινά αποδεκτή λύση. Το σημερινό αποτέλεσμα μας δικαιώνει πλήρως και αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων στην Τράπεζα, εκείνους που για λόγους συνδικαλιστικής επιβίωσης εμπορεύονταν την καταστροφή.»

Δικό μας σχόλιο 

Ας βγούν τώρα να μας πούν ότι δεν μπορούσαν να υπογράψουν αυτόν τον όρο οι φωστήρες του Συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Ας βγουν να απαντήσουν και να πουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  την αλήθεια γιατί βιάστηκαν να υπογράψουν την ΣΣΕ πριν τις Ευρώεκλογές.

Και επιτέλους , ας παραδεχτούν εκεί στην  ΠΟΣ  ότι η στάση της πλειοψηφίας  για  τον όρο για τις απολύσεις στην ΣΣΕ ήταν τουλάχιστο λανθασμένη.

Γιατί άλλο η υπευθυνότητα και άλλο η ανικανότητα.


1 σχόλιο:

  1. Ποιοι να βγούν να απαντήσουν.
    Ας μας πουν οι 7 τι σέκφτονταν όταν ψήφιζαν και όταν έλεγαν ναι στις απολύσεις.
    Τουρλής , Καπιτάνος , Αλτής , Θανασιάς ,Θεοδωρόπουλος , Συρόπουλος , Φιλιπόπουλος (μεγάλε Γιάννη έπιασες καρέκλα μετά απο δάκρυα πολλά και αγώνα ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή