Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Επιστολή της ΠΕΣΟΣΕ (σταθμάρχες )για την κατάσταση στην κυκλοφορία

Οι σταθμάρχες δεν είναι τα εξιλαστήρια θύματα διοικητικών παραλείψεων τονίζει η ΠΕΣΟΣΕ.
Ολόκληρη η επιστολή 
Κύριε Σύμβουλε,

    Αντιλαμβανόμενοι πλήρως  την  κρισιμότητα  των περιστάσεων για το μέλλον του οργανισμού και με βάση:

Την τιτάνια προσπάθεια των εργαζομένων για την ομαλή λειτουργία του.
Τις δημόσιες προειδοποιήσεις-παρεμβάσεις αποτροπής επιζήμιων για τα συμφέροντα του οργανισμού εξελίξεων.

Τα ενημερωτικά  υπομνήματα εξόχως  διαφωτιστικά αποκαλυπτικά και στοχευόμενα που έχουμε καταθέσει στην Διεύθυνση Κυκλοφορίας και είστε ενήμερος. 

Τις συνεχείς και καθημερινές προφορικές πιέσεις και παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας.

Τις δημόσιες  ανακοινώσεις του συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και άλλων φορέων με έντονο και καταγγελτικό τρόπο και  με τεκμηριωμένο περιεχόμενο για την επικρατούσα κατάσταση στην Κυκλοφορία.

Τις  καθημερινές   δυσλειτουργίες  που   παρουσιάζονται στην  Κυκλοφορία.

Τον καθημερινό θόρυβο και την πληθώρα δημοσιευμάτων για την διαχείριση του καθημερινού έργου του ΟΣΕ, ευθύνη της Διεύθυνσης κυκλοφορίας, με αρνητική μνεία για τους Σταθμάρχες μέλη μας αλλά και τους σιδηροδρομικούς γενικότερα. 

             Ως προσωπικό υψηλής ευθύνης οι Σταθμάρχες, με επαγγελματισμό δίνουν καθημερινά όπως όλοι οι σιδηροδρομικοί, τον αγώνα για επιβίωση και προστασία του σιδηροδρόμου που τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αυτό  όμως  δεν αναγνωρίζεται και στοχευμένα ο Σταθμάρχης χρησιμοποιείται ως  το εξιλαστήριο θύμα των διοικητικών παραλείψεων και αντισιδηροδρομικών πολιτικών.

 Η εναπόθεση  του κρίματος των διοικητικών παραλείψεων και αδυναμιών στο καπέλο του Σταθμάρχη ως εξιλαστήριο θύμα δεν μας αναλογεί.

       Επειδή  πάρα ταύτα δεν έχουμε διαπιστώσει σχεδόν καμία σχετική ενέργεια και πρόοδο για την βελτίωση της κατάστασης, πάρα  μόνο  αντισυμβατικές διοικητικές συμπεριφορές.

        Επειδή από την καθημερινή συλλογή στοιχείων και καταγραφή ελλείψεων και συνθηκών, ως άμεσα εμπλεκόμενοι με την διαχείριση και ροή της κυκλοφορίας οι οποίες μεγιστοποιούν τους κινδύνους, προκύπτουν ευθύνες. 

         Επειδή όλες οι  διαστάσεις του θέματος οριοθετούν τις  ευθύνες κάθε εμπλεκομένου.

      Επειδή  δεν  μας αναλογεί και δεν δεχόμαστε την μεταφορά και μετάθεση ευθυνών που προκύπτουν από  αμέλεια , αδυναμία, δηλώσεις αναρμοδιότητας της Διοίκησης πρός τους εργαζόμενους και δη Σταθμάρχες.

         Απαιτούμε  την άμεση λήψη μέτρων για την βελτίωση των όρων και συνθηκών στην κυκλοφορία, με παράλληλη απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο.

          Ζητούμε  την  απομάκρυνση, αν δεν υπάρξει συνειδητή παραίτηση και ανάληψη ευθυνών ,όσων έχουν την άμεση και έμμεση ευθύνη κατ' εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών.
        Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία  χρειασθείτε.

2 σχόλια:

  1. Σταθμάρχες και μηχανικοί μιλούν για τα πραγματικά αίτια της κατάρρευσης του σιδηροδρόμου... Η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ όπως πάντα τους τελευταίους 18 μήνες, ψάχνει το επόμενο εξιλαστήριο θύμα για να χρεώσει τις παθογένειες .Απο τον απλό συνάδελφο , μέχρι και τον μηχανοδηγό.

    Συγκρίσεις ;;;

    Απλά μοιραίες .

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεγάλο πρόβλημα με τους σιδηροδρομικούς εδώ και καμιά 30αριά χρόνια βρίσκεται στην διάλυση της συναδελφικότητας και στην διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος
      Οταν μιλάω για συναδελφικότητα ΔΕΝ εννοώ να ¨καλύψω" κάποιον -να Εξηγούμαστε-
      Δεν υπάρχει σύμπνοια και έτσι ο κάθε κλαδος στρεφεται απέναντι στον άλλο με το παραμικρό
      Έφτασε και ο καιρός με τις θυγατρικές και σιγά σιγά γινόμαστε "αντίπαλοι"
      Δεν είναι χρήσιμο να βρεί ο καθένας το ποιός και γιατί και πώς
      Τώρα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΛΗΘΙΝΗ

      Διαγραφή