Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 Ευρώ ζητά η ΓΣΕΕ (και κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων)

Κατάλαβαν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ ότι το τοπίο αλλάζει, οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν φεύγουν , υπάρχει πλέον ελπίδα και άρχισαν να βαράν τα ...νταούλια !
Πρόσκληση στους εργοδοτικούς φορείς απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ για την άμεση έναρξη  συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η ΓΣΕΕ με την πρόσκληση θέτει εκ νέου μεταξύ άλλων: 

  • Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751,39 € και του κατώτατου ημερομίσθιου στα 33,57€  για όλους τους εργαζόμενους χωρίς εξαιρέσεις, με προσαύξηση τριετιών 
  • Την καθολικότητα ισχύος  του συνόλου των όρων, οικονομικών και θεσμικών, της ΕΓΣΣΕ
  • Την άμεση ισχύ από 1/1/2015 της επεκτασιμότητας των ΣΣΕ ως είχε
  • Την επαναφορά του εύρους της μετενέργειας όλων των όρων των ΣΣΕ
  • Την ενσωμάτωση της πρόσφατης  Συμφωνίας της Γενεύης για καμία αλλαγή στο υφιστάμενο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ,την ανταπεργία και το συνδικαλιστικό νόμο.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι οι κοινωνικοί εταίροι είχαν προβλέψει τις δραματικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία από  τη μείωση των κατώτατων μισθών και του επιπέδου προστασίας των συλλογικών συμβάσεων. Το γεγονός αυτό είχε επισημανθεί στον τότε Πρωθυπουργό το Φεβρουάριο του 2012 με κοινή επιστολή τους, το περιεχόμενο της οποίας η Συνομοσπονδία θέτει ως αφετηρία των διαπραγματεύσεων.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου