Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Γιατί καθυστερεί η έναρξη της εκπαίδευσης των 70 νέων συναδέλφων στην κίνηση - Ενημέρωση για προσλήψεις μηχανοδηγών


 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την πρόσληψη των 70 νέων συναδέλφων στον κλάδο κίνησης καθώς επιλέχθηκαν οι συνάδελφοι μετά τις
ιατρικές εξετάσεις και τα ψυχοτεχνικά τεστ.  

Ωστόσο και ενώ έχουν υπογράψει τις συμβάσεις για την πρόσληψη τους, αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί το Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΟΣΕ δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω των υγειονομικών περιορισμών.

Ασφαλώς μέρος της εκπαίδευσης , ιδιαίτερα το θεωρητικό σκέλος της, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τηλεεκπαίδευση όπως συνέβη τελευταία με το θεωρητικό μέρος των νέων μηχανοδηγών (τελευταία σειρά).

Αναφορικά με το πρακτικό σκέλος της πιστοποίησης των νέων μηχανοδηγών (πιστοποιητικά τύπου Β) αυτό δεν προχωρά (ή δεν ολοκληρώνεται) καθώς και ενώ έχει ζητηθεί η εξαίρεση του εκπαιδευτικού κέντρου απο τους υγειονομικούς περιορισμούς  απο το Υπουργείο Μεταφορών (με επιστολή του εποπτευόμενου φορέα απο πέρυσι τον Νοέμβρη) αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό.

Όπως όλα δείχνουν η έναρξη της εκπαίδευσης προσδιορίζεται για τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα, γεγονός που όμως καθυστερεί σημαντικά την ενίσχυση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ιδιαίτερα στον κλάδο της κίνησης.

Αντίστοιχα, οι προσλήψεις των μηχανοδηγών θα προχωρήσουν μόλις δοθεί το πράσινο φως για την λειτουργία του εκπαιδευτικού κέντρου.

Αυτές τις μέρες οι υποψήφιοι νέοι μηχανοδηγοί, θα κληθούν να περάσουν τα πρώτα τεστ στα πλαίσια της διαδικασίας που ακολουθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου