Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Π.Ο.Σ. : ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στην 24ΩΡΗ γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022. 
 Εδώ και 12 χρόνια ζούμε υπό το καθεστώς των συνεχιζόμενων κρίσεων που επιφέρουν λιτότητα, ανισότητες, φτωχοποίηση και μας έχουν εγκλωβίσει ως εργαζόμενους, ως συνταξιούχους, ως χώρα σε οικονομική ασφυξία επηρεάζοντας τα εισοδήματά μας, τα σχέδιά μας την ίδια μας τη ζωή.
 Οι Κυβερνήσεις επιβάλλουν συνεχώς δυσβάστακτα μέτρα οδηγώντας τη ζωή μας σε αδιέξοδο, δίχως μέλλον, δίχως αξιοπρέπεια και γι΄αυτό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
 Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ και ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ για κάθε εργατική οικογένεια, απλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ. 
 Στην κρίση που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία η οποία συνεχίζεται, ήλθε να προστεθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία τις συνέπειες του οποίου θα «πληρώσουν» όλοι οι Λαοί με την ενεργειακή και την επερχόμενη επισιτιστική κρίση. 
 ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρέπει να συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε αλλαγή πολιτικής, απαιτώντας αξιοπρεπή διαβίωση κι ένα ρεαλιστικό και δίκαιο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης αποτρέποντας την καταστροφική πορεία που σήμερα βιώνει η χώρα. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. 
 Επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας. 
  Αντιμετώπισης της ακρίβειας. 
  Προσλήψεις προσωπικού. 

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν. 
 ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00’ π.μ. Προσυγκέντρωση Σιδηροδρομικών στα γραφεία της Π.Ο.Σ. στις 10:30 π.μ.

  Μπορείτε εδώ https://youtu.be/lbgsfy8djvA να δείτε το spot της ΓΣΕΕ για την απεργία. Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου