Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026

Η ανακοίνωση της ΠΕΠΕ για το ατύχημα στον Πύργο

 
Σήμερα στις 08:00 π.μ. συνάδελφός μας μηχανοδηγός τραυματίστηκε – ευτυχώς ελαφρά – μετά από πρόσκρουση της αμαξοστοιχίας 1381 σε πεσμένο δέντρο, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου Πύργος – Ολυμπία – Κατάκολο. Στην αμαξοστοιχία δεν υπήρχαν επιβάτες. 

Οι εικόνες είναι για εμάς σοκαριστικές, καθώς

ο καθένας μας θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση του. Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν πολύ εύκολα να είναι πολύ χειρότερα.

Δυστυχώς το νέο συμβάν επιβεβαιώνει τις επισημάνσεις και την αγωνία μας σχετικά με την κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής. Παρά τις όποιες βελτιώσεις έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στη διαχείριση της βλάστησης, τέτοιου είδους βαθιά νοσηρές καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονται με αποσπασματική διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης.

Αντιμετωπίζονται μόνο με γενναίες αποφάσεις.

Εάν ο ΟΣΕ δεν στελεχωθεί ΑΜΕΣΑ με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, ανεξαρτήτως κόστους, είναι θέμα χρόνου να υπάρξει επόμενο συμβάν με ακόμη χειρότερη κατάληξη. 

Στον  Πύργο δεν υπάρχει ομάδα για την επιτήρηση και συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής και έτσι  αυτή γίνεται περιοδικά από το τμήμα Πάτρας , που στελεχώνεται από 12 μόλις εργαζόμενους. 

Δεν θα δεχθούμε να γίνουμε άλλο ένα εργατικό δυστύχημα στην ελληνική – και παγκόσμια – στατιστική.

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο και τη διοίκηση του ΟΣΕ, οι οποίοι θα πρέπει να αναλάβουν επιπλέον και ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Hellenic Train και η Διεύθυνση Λειτουργίας  που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, δεν έχουν επικοινωνήσει μέχρι στιγμής με το σωματείο μας, με την Διεύθυνση Λειτουργίας να  αρνείται  τον διάλογο εδώ και επτά (7) μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου