Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η πολιτική που δεν λογαριάζει τις ζωές μας, που δεν έχει την ασφάλειά μας ως προτεραιότητα, ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, έχει δώσει δείγματα

γραφής και στο Σιδηρόδρομο.

Τίποτε ουσιαστικό δεν άλλαξε στη λειτουργία και την κυκλοφορία των τρένων. Περισσέψαν οι δηλώσεις των αρμοδίων, τα σχέδια και τα προγράμματα.... 

Φούμαρα, φύκια και μεταξωτές κορδέλες! 

Δεν πήραν κανένα μήνυμα. 

      Τώρα πια αποθρασύνθηκαν τόσο πολύ που δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Υπουργείο Μεταφορών – ΟΣΕ και HELLENIC TRAIN, με κυνισμό και με αστείρευτο θράσος ισχυρίζονται πως όλα είναι ασφαλή. Όταν όλοι γνωρίζουμε, το ίδιο και αυτοί, ότι κάθε μέρα που περνά, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Τίποτε από ό,τι οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών και σε τόσα άλλα αναρίθμητα ατυχήματα στο Σιδηρόδρομο δε βελτιώθηκε. Το κεντρικό δίκτυο, άγνωστο πότε θα αναταχθεί. Το ίδιο και το παράπλευρο δίκτυο στη Θεσσαλία. 

Η φωτοσήμανση – η τηλεδιοίκηση, η αξιόπιστη επικοινωνία δεν υπάρχει σε ένα μεγάλο μέρος του δικτύου. Τα συστήματα ασφαλείας στην κυκλοφορία των τρένων, άγνωστο πότε θα λειτουργήσουν. Το προσωπικό μειώνεται ραγδαία. Η ανάγκη για τη διαρκή εκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού, υποτιμάται. Προσλήψεις προσωπικού δε γίνονται. Οι εγκαταστάσεις στα συγκροτήματα, παραμένουν απαρχαιωμένες. Το «γερασμένο» τροχαίο υλικό που δρομολογείται έχει εξουθενωθεί. Βασικά έργα υποδομής σέρνονται στο χρόνο χωρίς να ολοκληρώνονται. 

Για να γίνουν όλα αυτά και ό,τι ακόμα θα εξασφαλίσει την ασφάλεια στην εργασία μας και την κυκλοφορία των τρένων δε διαθέτουν χρήματα. Την ασφάλεια τη θεωρούν κόστος. Ενώ για να εκσυγχρονίσουν τις γραμμές σύνδεσης με τα Λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, για να μπορεί να μεταφέρεται ο Νατοϊκός στρατιωτικός εξοπλισμός για να σκοτώνονται οι λαοί, βρήκαν και διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουν εγκληματικές ευθύνες γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα και γι’ αυτό που θα συμβεί αύριο αν παραμείνει αυτή η κατάσταση. Συχνά και μέσα στους χώρους δουλειάς συμβαίνουν διάφορα ατυχήματα. Οι συνθήκες που επικρατούν επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τις επαγγελματικές ασθένειες. Η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί μια διαρκή εντατικοποίηση. Οι βάρδιες στα Μηχανοστάσια είναι απελπιστικά υποστελεχωμένες.

Τα ίδια κενά – ελλείψεις και αδυναμίες και στη συντήρηση του δικτύου. Επικίνδυνα συμβάντα βλέπουμε να εξελίσσονται πάρα πολύ συχνά.

Δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες, τρένα βρέθηκαν αντιμέτωπα σε μονή γραμμή. Αλήθεια τι άλλο πρέπει να γίνει ακόμα, ώστε να αντιδράσει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στο Σιδηρόδρομο; 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Τα τρένα πρέπει να κυκλοφορούν σε ασφαλές δίκτυο και εμείς να εργαζόμαστε σε ασφαλείς συνθήκες.

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

     Ο κάθε εργαζόμενος, το κάθε Σωματείο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογεί. Πρέπει αυτός ο αναγκαίος αγώνας για την ασφάλεια, να είναι συντονισμένος και να αποκτήσει μαζικά και δυναμικά χαρακτηριστικά.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεσες προσλήψεις προσωπικού με συγκροτημένα δικαιώματα.

Διαρκή εκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού.

Κανένας εργαζόμενος σε αλλότριες εργασίες.

Εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων  και του εξοπλισμού.

Ανανέωση του τροχαίου υλικού.

Άμεση αποκατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου.

Εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας στη λειτουργία και την κυκλοφορία των συρμών. 

Άμεση επισκευή της γραμμής ΣΚΑ – ΟΙΝΟΗ.

Τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας στις Ισόπεδες Διαβάσεις.

Μέτρα προστασίας του Προσωπικού συνοδείας των Αμαξοστοιχιών.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που αρχίζουν σήμερα με τη στάση εργασίας της Π.Ε.Π.Ε. και την 24ωρη απεργία που αποφάσισαν τα Σωματεία ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι δυναμικά και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις την ημέρα της απεργίας. 

Στην ΑΘΗΝΑ, 26/9/2024 στις 08.00’ στο Σταθμό Λαρίσης.

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 26/9/2024 στις  10.30’ στον Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 

ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ.

      

Συναδελφικά.

ΔΕΣΚ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου