Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Πρόεδρος ΟΣΕ / Εκτέθηκε on air – Δεν ήξερε ότι είναι υπεύθυνοι για τους καθαρισμούς δένδρων στις γραμμές

 «Πρώτη φορά το ακούω, θα το ελέγξω» είπε, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Δασών τον ενημέρωνε ότι υπάρχει σχετικός νόμος από το μακρινό 1979

Εκτέθηκε σε ζωντανή μετάδοση ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης στην υπόθεση
της παρ’ ολίγον τραγωδίας με την πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε δέντρο που κρεμόταν πάνω από τις γραμμές στην περιοχή της Σφενδάλης, η οποία ευτυχώς είχε μόνο υλικές ζημιές αν και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς στους εργαζόμενους και τους επιβάτες.

Ο Γ. Γραμματίδης, ο οποίος σημειωτέον είναι πρόεδρος του ΟΣΕ από τον περασμένο Απρίλιο, πιάστηκε αδιάβαστος στο θέμα του ποιος έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό των δένδρων δίπλα στις γραμμές. Ειδικότερα, ο ίδιος είχε προσπαθήσει να αποσείσει τις ευθύνες από τον Οργανισμό, ισχυριζόμενος ότι ο ΟΣΕ «δεν μπορεί να κόψει δέντρα χωρίς την έγκριση του δασαρχείου». Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας Δασών μέσω του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι εδώ και 45 χρόνια είναι σε ισχύ νόμος, που δίνει όχι μόνο τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση στις εταιρείες που ασκούν συγκοινωνιακό έργο να καθαρίζουν τα δέντρα δίπλα στις γραμμές, με μια απλή ενημέρωση προς το οικείο Δασαρχείο.

«Από τις 11 Απριλίου η Δασική Υπηρεσία δια του γενικού διευθυντή είχε αποστείλει επίσημο έγγραφο σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι αυτή είναι η υποχρέωση, προχωρήστε στις ανάλογες ενέργειες. Όχι απλά έδινε την άδεια, επιβεβαίωνε την υποχρέωση η οποία υπάρχει στο νομικό πλαίσιο της χώρας εδώ και 45 χρόνια» τόνισε με νόημα ο Γενικός Γραμματέας Δασών Ευστάθιος Σταθόπουλος. 

Ο Ευ. Σταθόπουλος απάντησε και στους ισχυρισμούς από πλευράς ΟΣΕ ότι είχε αποστείλει έγγραφο στα οικεία Δασαρχεία ζητώντας να προχωρήσει σε καθαρισμούς δένδρων, που απορρίφθηκε.  «Από τον έλεγχο που κάναμε, τόσο στο Δασαρχείο Καπανδριτίου όσο και στο Δασαρχείο Χαλκίδας δεν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο στο ηλεκτρονικό αρχείο που να επιβεβαιώνει τέτοιου είδους αίτημα» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Γιάννος Γραμματίδης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποστηρίζοντας ότι πράγματι ο ΟΣΕ και η Hellenic Train έλαβαν επιστολή που αφορούσε τον καθαρισμό των γραμμών αλλά ήταν μόνο για την αντιπυρική περίοδο και όχι σε σχέση με σιδηροδρομικά ατυχήματα. 

«Αυτό το πράγμα το ακούω για πρώτη φορά, θα το ελέγξω» συνέχισε ο Γ. Γραμματίδης για τη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στον ΟΣΕ να καθαρίζει εκατέρωθεν των γραμμών. «Αναφέρεται και στο έγγραφο της 11ης Απριλίου, είναι σε νόμο του 1979» του απάντησε ο Γ.Γ. Δασών.

Μάλιστα, ο Ευ. Σταθόπουλος ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΟΣΕ ότι το 2023, ο ΟΣΕ είχε προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο πραγματοποίησε καθαρισμούς δένδρων στις σιδηροδρομικές γραμμές. Τότε βέβαια, δεν ήταν πρόεδρος ο Γ. Γραμματίδης.
 
www.avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου