Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΠΕ : Η Ομοσπονδία ΔΕΝ μας εκπροσωπεί για θέματα πιστοποιήσεων,εκπαιδεύσεων

Άμεση η αντίδραση του Σωματείου μας στην πρόκληση της Ομοσπονδίας. Με επιστολή του αναφέρει ότι η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ΔΕΝ εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς σε θέματα εκπαιδεύσεων,πιστοποιήσεων κτλπ... Διαβάζουμε : 
Κύριες- Κύριοι,
 όπως γνωρίζετε το επάγγελμα του μηχανοδηγού είναι το μοναδικό πιστοποιημένο σιδηροδρομικό επάγγελμα  στην χώρα με τον Νόμο 3911/2011,που αποτελεί ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας και  που ορίζει όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο κτήσης άδειας μηχανοδήγησης  ρυθμίζοντας εν γένει ζητήματα πιστοποιήσεων, εκπαιδεύσεων και μεταβατικών διατάξεων του.
Το Σωματείο μας (Π.Ε.Π.Ε.) εκπροσωπεί το σύνολο των μηχανοδηγών στην Ελληνική Επικράτεια, ενώ είναι μέλος της ALE (Autonome Lokomotivführer-Gewerkschaften Europas- Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών) που εκπροσωπεί 70 και πλέον χιλιάδες μηχανοδηγούς απο 17 Ευρωπαϊκές χώρες.
Το Σωματείο μας για όλα τα θέματα  γύρω απο τον  κοινωνικό διάλογο σε Ευρωπαικό επίπεδο (κοινοτικές οδηγίες) για το επάγγελμα και την κατάρτιση των μηχανοδηγών, εκπροσωπείται απο την ALE, έχοντας συμμετοχή και με Έλληνες μηχανοδηγούς σε επιτροπές της Ε.Ε. για θέματα ασφάλειας κυκλοφορίας(ERA),πιστοποιήσεων, ακόμα και για το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο (Shift2Rail). 
Είναι αυτονόητο λοιπόν, ότι στην Ελληνική Επικράτεια για όλα τα θέματα που αφορούν πιστοποιήσεις, εκπαιδεύσεις και εν γένει ζητήματα γύρω από τα θέματα μηχανοδηγών, μοναδικός και αποκλειστικός αρμόδιος στα πλαίσια του εγχωρίου κοινωνικού διαλόγου, είναι εξ αντικειμένου το Σωματείο μας, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού 'Έλξης. 
Είμαστε πάντα στην διάθεση σας, για οποιαδήποτε συνεργασία και διαβούλευση αφορά τα ζητήματα των μηχανοδηγών (εκπαιδεύσεις-πιστοποιήσεις κτλπ) έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό την ανάπτυξη του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, την ασφάλεια της κυκλοφορίας καθώς και την αυστηρή τήρηση των Ευρωπαϊκών Οδηγιών γύρω από το  επάγγελμα του μηχανοδηγού.

                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο
            Ο Πρόεδρος                              Ο Γ.Γραμματέας 

      Γενιδούνιας Κώστας                       Τουρλής Βασίλης

*Η επιστολή εστάλη σε ΡΑΣ,Υπουργείο Μεταφορών,ΟΣΕ,ΤΡΑΙΝΟΣΕ και κοινοποιήθηκε και στην ΠΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου