Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Οι Νόμοι του ....Superman Υπουργού Εργασίας. Οι εργαζόμενοι στην Hellenic Train πήραν μια πρώτη γεύση του νέου καθεστώτος στα εργασιακά


 Οι εργαζόμενοι στην Hellenic Train μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ΠΕΠ και ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ , κατάλαβαν πόσο δύσκολο πλέον είναι να προκηρυχτεί μια απεργία και πόσο εύκολο έχει γίνει για τους εργοδότες να την βγάζουν παράνομη στα δικαστήρια. Όσοι υποστηρίζουν
την καθεστωτική Κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαπίστωσαν ότι ακόμα και το δικαίωμα για την διαμαρτυρία για τα πλέον αυτονόητα που δεν αφορούν καν μισθολογικές διεκδικήσεις, πλέον αμφισβητείται.

Επιπλέον, μετά τον τελευταίο Νόμο Χατζηδάκη στα εργασιακά, ούτε η Ομοσπονδία μπορούσε να δώσει "κάλυψη" στα 2 Σωματεία προκηρύσσοντας απεργία την ίδια μέρα. 

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον στα εργασιακά, που έχει ψηφίσει την τελευταία τριετία η Κυβέρνηση Μητσοτάκη,  χτες καταβλήθηκαν οι μισθολογικές ωριμάνσεις στο σύνολο του προσωπικού της Hellenic Train μετά την επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. που είχαν υπογράψει ΠΕΠΕ και ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Δεκέμβρη του 2020. Επίσης άρθη το πλαφόν στις ΑΥΞΗΣΕΙΣ που είχαν συμφωνηθεί και στις 5 Οκτωβρίου θα καταβληθεί ΚΑΙ αναδρομικά στους εργαζόμενους το σύνολο των προσαυξημένων αποδοχών απο 1/1/2022. 

Αποδείχτηκε το  πόσο  ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία αποτέλεσε η Σ.Σ.Ε. του 2020. 

Το Σωματείο των Μηχανοδηγών, δια του Προέδρου του,  ήταν χτες στην Ευελπίδων μαζί με τους συναδέλφους των 2 Σωματείων που είχαν εξαγγείλει την απεργιακή κινητοποίηση και παρακολούθησε την διαδικασία ενώ η Π.Ε.Π.Ε με ανακοίνωση της είχε ΣΤΗΡΙΞΕΙ τους συναδέλφους. 

Πολλά τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτήν ενώ εντύπωση προκάλεσαν συγκεκριμένες τοποθετήσεις.

Το μήνυμα είναι σαφές. 

Οργάνωση απο τα κάτω, ανατροπή των αντεργατικών ρυθμίσεων Χατζηδάκη -Μητσοτάκη και του καθεστώτος που Κυβερνά και διαλύει καθημερινά τα εργασιακά δικαιώματα μας. 

Και κάτι ακόμα. 

Αν η νομιμότητα είναι ο όρος της εργοδοσίας, ορισμένοι ας κοιμούνται ανήσυχοι.

Θα τους ταράξουμε σε αυτήν. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου