Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Hellenic Train ¨Καταβλήθηκαν τα αναδρομικά της ΣΣΕ


 Καταβλήθηκαν σήμερα τα αναδρομικά για την ΣΣΕ στην Hellenic Train. Επειδή το ύψος
του ξεπερνά το 1.5 εκ , η πληρωμή γίνεται σε 2 δόσεις.

Με την εξέλιξη αυτή το σύνολο του προσωπιικού που απορροφήθηκε απο την πρώην ΕΕΣΣΤΥ έχει ενταχθεί πλήρως στην ΣΣΕ, μέσα σε ένα χρόνο και χάρη στην ΣΣΕ που υπέγραψαν τον Δεκέμβρη του 2020 τα 2 Σωματεία (ΠΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ) ενώ έχουν "ανοίξει" και οι μισθολογικές ωριμάνσεις απο 1η Ιανουαρίου 2022. 

Αναμφίβολα, σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στην Hellenic Train κατάλαβαν το μέγεθος της επιτυχίας της υπογραφής της ΣΣΕ τον Δεκέμβρη του 2020 και σε μια περίοδο που κυριαρχούσαν οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID. 

Τέλος σήμερα οι νέοι μηχανοδηγοί, εντάχθηκαν πλήρως στην ΣΣΕ ενώ λύθηκε και το ζήτημα με τα πτυχία όπου πλέον δεν υπάρχει δυσαρμονία για όσους προσλήφθηκαν μετά το 2018. 

Στόχος τώρα είναι η επόμενη ΣΣΕ, που πρέπει να παλέψουμε όλοι για σημαντικές αυξήσεις στο μισθολόγιο όλων των εργαζομένων για να αντιμετωπίσουμε το υψηλό κόστος ενέργειας και την ακρίβεια που πνίγει το εισόδημα μας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου